Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
 • Tik Tok

Top 10a – 2020

17 december 2020

Hoi! Ik ben Tina en ik geef graag tips. Die tips kunnen variëren van broodbeleg- tot serietips. Het leek ons een leuk idee om deze tips met jullie te gaan delen, en wel in de vorm van een Top 10a. Hier bij De Fontein worden allerlei soorten tips gedeeld, maar ik zal me inhouden en het hier vooral bij boekgerelateerde tips houden (of niet…?).

Top 10a - 2020

2020
2020 was een gek jaar. We werkten vooral thuis, we hebben uren gebeld via Teams en ons helemaal suf getypt, maar gelukkig verschenen er zoals altijd ‘gewoon’ nog stapels nieuwe boeken. Meer dan ooit dook ik graag helemaal in een boek, dat was echt een fijn ontspanningsmoment in deze gekke tijd. Uit de boeken die ik dit jaar gelezen heb, heb ik een top 10 samengesteld: mijn favoriete boeken van dit jaar! Kijk snel hieronder welke boeken dat zijn en waarom (ik heb ze voor het gemak op volgorde van verschijnen in het jaar gezet). Wil je meer informatie over een boek? Klik dan op de titel.

 

 1. De dood van Harriet Monckton – Elizabeth Haynes
  Een historische thriller vol mysterie. Over een klein dorp in 1843, in de greep van een moordzaak. Een prachtig boek dat omarmd is door lezers en boekverkopers. In februari werd dit boek ook nog eens getipt door het DWDD-boekenpanel. Echt een boek dat je gelezen moet hebben dit jaar!
 2. Famous – Amy Jones
  Indrukwekkend boek over de entertainmentwereld, wat de impact is van de showbizz op jonge vrouwen. Ook heel interessant om te lezen hoe een ‘reality’-serie gemaakt wordt en wat daar allemaal bij komt kijken als je daar een onderdeel van zou zijn. Mij niet gezien! Dit boek wel, heel goed geschreven en het blijft je echt bij.
 3. Vrije woorden E.R. Ramzipoor
  Een indringende en onvergetelijke roman over de heldendaad van een Brusselse verzetsgroep. Gebaseerd op historische feiten en echt een aangrijpend verhaal. Een pageturner over bijzondere personen die een verzetskrant drukken, onder de neus van de nazi’s.
 4. De school voor afgeschreven kinderen Joanna Goodman
  Een onweerstaanbaar mysterie over de rich and famous. Een ongeluk dat in de doofpot werd gestopt op een prestigieuze kostschool in Zwitserland. Echt een lekker boek voor als je graag leest over geheime genootschappen en de wereld van de elite.
 5. Het veilige huis Anna Downes
  Wat mij betreft dé thriller van deze zomer! Een boek waar je doorheen raast, en waar je heerlijk in kan verdwijnen. Over Emily die als nanny aan de slag gaat op een prachtig landgoed in Frankrijk. Maar daar is niet alles zoals het lijkt…
 6. Dromen van Italië Nicky Pellegrino
  Een huis kopen in Italië voor maar 1 euro, dat is toch het beste begin van een roman? Er komen stellen vanuit verschillende hoeken van de wereld op af om hun Italiaanse droom waar te maken. Een heerlijk boek vol Italiaanse landschappen en heerlijk eten. Én de liefde natuurlijk 😉
 7. Het meisje in de witte kimono Ana Johns
  Met deze prachtige roman wil je niet dat de avond voorbij is! Na een hele berg aan goede reacties te hebben gelezen over dit boek ben ik er zelf ook in begonnen, en wauw: dit boek moet je lezen!
 8. American Royals Katharine McGee
  Gossip Girl meets The Crown. Moet ik nog meer zeggen? Twee series die ik heb verslonden, dus dit boek mocht ik niet missen! Heerlijk. Vol macht, intriges en verboden liefdes…
 9. Geworteld in het kwaad Karen Dionne
  Zin in een superspannende thriller die je niet neer kunt leggen totdat hij uit is? Lees dan deze pageturner! Gegarandeerd leesplezier en koude rillingen. Het perfecte boek voor een donkere winteravond op de bank.
 10. Tot snel! Beth O’Leary
  Beth O’Leary schrijf zó fijn! Deze feelgoodroman is echt alles wat je nu wilt lezen. Leena en haar oma Eileen wisselen van huis en leven. Een warme feelgood voor als je genoten hebt van haar eerste roman Veel liefs en de Netflix-serie Virgin river.

 

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren en ga je snel naar de webshop van je favoriete boekhandel voor een van deze topboeken uit 2020. Als je dan aan het lezen bent en je hebt honger… Pak dan een reep chocola van M&M’s, mijn nieuwe favoriet is die blauwe!

Groetjes, 
Tina ♥

P.S. heb je de andere Top 10a’s  gemist? Bekijk ze dan hier:

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven