Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
 • Tik Tok

Top 10a – Feelgood

2 augustus 2020

Hoi! Ik ben Tina en ik geef graag tips. Die tips kunnen variëren van broodbeleg- tot serietips. Al brainstormend over onze site kwamen we op het idee om deze tips met jullie te gaan delen, en wel in de vorm van een Top 10a. Hier bij De Fontein worden allerlei soorten tips gedeeld, maar ik zal me inhouden en het hier vooral bij boekgerelateerde tips houden (of niet…?).

Top 10a - feelgood

Feelgood
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik al iets lees de laatste tijd, dan is het iets vrolijks en fijns. Ergens in mij zit iets dat toch maar weer steeds op zoek gaat naar een nieuwe serie om te kijken (ook allemaal erg feelgood kan ik je vertellen). Maar ik open ook met veel liefde een boek na een werkdag achter de laptop. Dan wil ik niet lezen over ellende en drama, maar over liefde, vriendschappen, lekker eten, leuke plekken, grappige hobby’s…

Daarom heb ik weer een top 10 gemaakt, deze keer van mijn favoriete feelgoodboeken van De Fontein!

 1. Veel liefs ­– Beth O’Leary
  Zoals de titel al zegt: echt een lief boek. Met als hoofdpersoon Tiffy die houdt van breien, gekke dingen voor in huis, en bakken, heerlijk!

 2. Even tussen ons – Jane Fallon
  Heb ik al eens iets verteld over Jane Fallon? Ik hou namelijk echt van haar boeken! Romans vol humor en wraakacties over herkenbare situaties. Deze keer over collega’s die je denkt goed te kennen…

 3. Jij en ik – Jojo Moyes
  De boeken van Jojo Moyes worden vaak feelgoodboeken genoemd, maar stiekem zitten er dan nog best veel tranentrekkende dingen in verwerkt. In deze verhalenbundel is dat totaal niet het geval. Fijne verhalen over allerlei onderwerpen, van op vakantie gaan tot het kopen van kerstcadeaus!

 4. Dromen van Italië – Nicky Pellegrino 
  Een huis kopen in Italië voor 1 euro, dat is toch het beste begin van een roman? Er komen stellen vanuit verschillende hoeken van de wereld op af om hun Italiaanse droom waar te maken. Een heerlijk boek vol Italiaanse landschappen en heerlijk eten ♥

 5. Wij leugenaars E. Lockhart
  Over dit boek ga ik niet veel vertellen, want dan geef ik het al snel weg. Maar wat ik graag wil zeggen: lees dit boek! Als je het uit hebt zal je echt totaal in de war achterblijven, maar het is het waard.

 6. De school voor afgeschreven kinderen – Joanna Goodman
  Een klein beetje drama kon ik de laatste tijd dan toch aan, in de vorm van een prestigieuze kostschool waar de kinderen van de rich and famous naartoe gestuurd worden. Een onweerstaanbaar mysterie waar je doorheen vliegt!

 7. Cinder & Ella – Kelly Oram
  Een modern sprookje waar je spontaan blij van wordt! Een bijzonder actueel verhaal met veel elementen van mijn favoriete Disneyfilm Assepoester. Het is echt een fijne read!

 8. De Cock en de schaduw van de dood Baantjer, geschreven door Peter Römer
  Een Baantjer is altijd een fijn tussendoortje. Elke keer weer even knus en vertrouwd. In dit deel krijgen rechercheur De Cock en zijn collega Vledder te maken met geweld tegen hulpverleners. Een actueel en aangrijpend onderwerp in een echte Baantjer-sfeer.

 9. De leesclub aan het einde van de wereld – Sophie Green
  Soms wil je toch even ontsnappen naar de andere kant van de wereld? Lees dan deze hartverwarmende roman, want je waant je helemaal in het warme Australië! Over een bijzondere vriendschap tussen vijf vrouwen die allemaal honderden kilometers van elkaar vandaan wonen.

 10. Zomerliefde Erica James
  Zoals de omschrijving van dit boek al zegt: dit boek heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke zomer. Een zonovergoten eiland, een knappe Griekse buurman en een intrigerende thrillerschrijver die op het eiland een nieuwe bestseller wil schrijven. Heerlijk boek!

Hopelijk heb ik je weer kunnen inspireren met 10 fijne feelgoodboeken! Sponsor je lokale, favoriete boekhandel door langs te gaan of in hun webshop te bestellen of klik op de titel, daar kun je dan gelijk in onze webshop Boekenwereld bestellen.

O ja, mijn snacktip deze keer? Ik eet kilo’s aardbeien, blijft lekker!

Groetjes,

Tina ♥

P.S. heb je de andere Top 10a’s  gemist? Bekijk ze dan hier:

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven