Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
 • Tik Tok

Top 10a – Maand van de geschiedenis

24 september 2019

Hoi! Ik ben Tina en ik geef graag tips. Die tips kunnen variëren van broodbeleg- tot serietips. Doordat ik bij een uitgeverij werk kan ik als een van de eersten nieuwe boeken lezen, ruim voordat ze verschijnen en weet ik ook ver van te voren wanneer welke boeken er aan gaan komen. Al brainstormend over leuke nieuwe dingen voor onze site kwamen we op het idee om deze tips met jullie te gaan delen, en wel in de vorm van een Top 10a. Hier bij De Fontein worden allerlei soorten tips gedeeld, maar ik zal me inhouden en het hier vooral bij boek gerelateerde tips houden ? (of niet…).

Top 10a

Maand van de Geschiedenis

Na een iets langere vakantie-stop dan gepland, is daar de tweede Top 10a. Deze staat in het teken van historische boeken, vanwege de Maand van de Geschiedenis. In deze maand, oktober, worden meestal non-fictie boeken over belangrijke periodes in de geschiedenis in het zonnetje gezet, maar ik wilde graag onze fijne romans en thrillers een speciaal plekje geven. Ik heb dus een top 10 gemaakt met prachtige verhalen die zich (voor een groot deel) in het verleden afspelen.

Als je op de linkjes klinkt, kom je gelijk uit bij onze webshop Boekenwereld.com. Je kunt daar meer informatie over de boeken krijgen en ze eventueel gelijk bestellen of ga lekker naar jouw favoriete boekhandel natuurlijk!

 1. Diney Costeloe  Familie op de vlucht
  Duitsland, 1937. Een Joods gezin – vader Kurt, moeder Ruth en hun vier kinderen Laura, Inge, en de tweeling Hans en Peter – is het slachtoffer van steeds verdergaande discriminatie en bedreigingen. Als Kurt wordt opgepakt, moet Ruth met de kinderen vluchten. Maar waar kunnen ze heen, waar zijn ze nog veilig?
 2. Andrew Gross – De loopjongen
  Heb je wel eens een boek van Andrew Gross gelezen? Als je dat niet hebt gedaan, kan ik met volle overtuiging zeggen: doe het! De loopjongen is een fascinerende familiegeschiedenis die historische feiten vermengt met spanning. Voor fans van The Sopranos en Boardwalk Empire.
 3. Sophie Green – De leesclub aan het einde van de wereld
  Echte vriendschap laat zich niet tegenhouden door een paar honderd kilometer afstand, bewijzen de vijf vrouwen in deze roman die zich afspeelt in de outback van Australië. In 1978, zonder mobiele telefoons en internet, komen de vijf vrouwen samen door hun liefde voor boeken. Heerlijk!
 4. Edward Rutherfurd – Rusland
  In deze historische roman wordt bijna twintig eeuwen geschiedenis verteld van een van de meest intrigerende landen ter wereld: Rusland. Op magistrale wijze wordt je meegenomen aan de hand van de lotgevallen van vier families.
 5. Erica James – Het grote huis
  Deze meeslepende roman neemt je mee terug naar de zomer van 1939. Thrillerschrijfster Romily Temple keert na een promotietour terug naar haar kersverse echtgenoot Jack. Als Jack levensbedreigend ziek blijkt, wordt de hele familie bijeengeroepen. Ze verblijven samen in het grote huis, dat niet groot genoeg is voor alle ego’s, ruzies en familiegeheimen.
 6. Sarah Lark – De Rata Station-serie
  Drie jonge mensen zoeken een toekomst in het turbulente Nieuw-Zeeland van de negentiende eeuw. In drie heerlijke, dikke romans worden deze verhalen verteld, perfect voor urenlang leesplezier.
 7. Natasha Pulley – De koopman van Peru
  Een unieke, avontuurlijke en betoverende roman waarin historie en fictie naadloos in elkaar overlopen.
 8. Joanna Goodman – Het huis voor ongewenste meisjes
  Een aangrijpende roman over kinderen tussen wal en schip. Het verhaal van een moeder en een dochter die moeten vechten om zichzelf, en elkaar, terug te vinden.
 9. Jojo Moyes – Portret van een vrouw
  Mijn all-time favourite van Jojo Moyes. Het eerste boek dat ik van haar las, maar deze is mij zo goed bijgebleven. Met een verhaallijn in de Eerste Wereldoorlog en een in het heden. Bonuspuntje: verkrijgbaar voor maar € 10,-.
 10. Kirsty Manning – Een ketting van jade
  De laatste is er een om naar uit te kijken. Deze roman verschijnt op 19 november, prachtig uitgegeven als gebonden boek. Vanaf 19 november verkrijgbaar, maar nu al te reserveren!

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren en ga je snel naar de boekhandel voor een fijne historische roman of thriller. Als je dan aan het lezen bent en je hebt honger… Pak dan een zak truffel kruidnootjes erbij, mijn favoriet!

Groetjes! 
Tina ♥

P.S. heb je de eerste Top 10a gemist? Bekijk ‘m dan hier:

https://www.uitgeverijdefontein.nl/romansenspanning/top-10a-spannende-boeken-weken/

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven