Vraag het leerkrachtpakket aan.

Het actuele leerkrachtpakket aanvragen

Onze auteurs

Komen graag langs op jouw school!

 •  
 • Uitgeverij De Fontein - Cis Meijer
 • Uitgeverij De Fontein - Eva Burgers
 • Uitgeverij De Fontein - Jozua Douglas
 •  
 •  
 • Uitgeverij De Fontein - Koos Meinderts
 • Uitgeverij De Fontein - Loes Riphagen
 • Uitgeverij De Fontein - Marcel van Driel
 •  
 •  
 • Uitgeverij De Fontein - Margje Woodrow
 • Uitgeverij De Fontein - Mel Wallis de Vries
 • Uitgeverij De Fontein - Niki Smit
 •  
Uitgeverij De Fontein - Cis Meijer

Cis Meijer

Cis Meijer werkt niet alleen als schrijfster, maar ook als beeldeditor. Ze schrijft bloedstollende jeugdthrillers en werd genomineerd voor de Hebban Award voor beste YA-thriller.

Cis komt graag een lezing geven waarin ze vertelt over haar boeken, maar ook over hoe een boektrailer of omslag tot stand komt. Cis’ bezoeken hebben een interactief karakter. Ze deelt schrijfgeheimen met de klas, maar vraagt leerlingen ook mee te denken over een titel of laat ze kiezen tussen twee alinea’s. Daarnaast geeft Cis schrijftips voor ‘spannend schrijven’ en ze legt daarbij aan de hand van een fragment uit hoe ze spanning opbouwt.

Uitgeverij De Fontein - Eva Burgers

Eva Burgers

Eva Burgers werkte jarenlang als rechercheur op de afdeling zware criminaliteit. Naast het schrijven van spannende jeugd- thrillers schrijft Eva voor televisie. In haar boeken combineert ze vakkennis met schrijftalent.

Tijdens een schoolbezoek vertelt Eva over haar werk als rechercheur en haar boeken, en geeft ze workshops (thriller)schrijven.

Uitgeverij De Fontein - Jozua Douglas

Jozua Douglas

De boeken van Jozua Douglas zijn ongelooflijk grappig en razend populair. Voor De gruwelijke generaal ontving Jozua de Pluim van de Kinderjury, en het kinderboekenpanel van DWDD verkoos dit boek tot een van de beste kinderboeken van 2015. Hetzelfde panel benoemde De ongelooflijke Ravi Ravioli tot een van de beste kinderboeken van 2016.

We ontvangen dagelijks aanvragen van kinderen die een boekbespreking over een van zijn boeken willen houden, en Jozua zelf maakt een schoolbezoek onvergetelijk met een maffe quiz en leuke filmpjes. Maar Jozua komt ook graag langs voor een waanzinnige wonder-, fop-, spionage- of schrijfworkshop.

Uitgeverij De Fontein - Koos Meinderts

Koos Meinderts

Koos Meinderts schrijft verhalen, gedichten, liedjes en theater- stukken. Zijn werk is meermalen bekroond. Zijn jeugdroman De zee zien werd genomineerd voor de Dioraphte Literatour Prijs en won de Boekenleeuw 2016.

Koos wordt een ware taalkunstenaar genoemd, en hij komt graag langs op scholen om voor te lezen en te vertellen over zijn liedjes, gedichten en boeken, en om vragen te beantwoorden. Zijn lezingen zijn geschikt voor alle leeftijden.

Uitgeverij De Fontein - Loes Riphagen

Loes Riphagen

Illustrator Loes Riphagen heeft al heel wat mooie prentenboeken op haar naam staan. Met haar boeken vol vrolijke en eigenwijze tekeningen heeft ze verschillende prijzen in de wacht gesleept.

In de klas vertelt ze over haar boeken en hoe ze die maakt. Natuurlijk leest ze voor uit eigen werk én geeft ze een tekenles. Iedereen gaat met een zelfgemaakte illustratie à la Loes naar huis.

Uitgeverij De Fontein - Marcel van Driel

Marcel van Driel

Marcel van Driel heeft al meer dan veertig boeken geschreven. Zijn superspannende serie Superhelden.nl is ontzettend populair. Er bestaat zelfs een schoolmusical van. Kijk eens op groep8musicals.nl.

Tijdens een schoolbezoek leest Marcel niet alleen voor, hij speelt ook games met de leerlingen, laat filmpjes zien en opent zelfs een kistje met de chip in zijn arm. Als hij voorleest, hangt iedereen aan zijn lippen en na het zien van de trailer en het Superhelden.nl-spel wil zelfs de zwakste lezer zijn boeken lezen.

Uitgeverij De Fontein - Margje Woodrow

Margje Woodrow

Margje Woodrow heeft jarenlang voor de klas gestaan, maar is nu fulltime schrijver. Haar spannende jeugdthrillers lees je in één ruk uit, maar ze geven ook stof tot nadenken.

Een schoolbezoek van Margje staat garant voor een interactief uur waarin ze leerlingen dilemma’s voorlegt en korte schrijfopdrachten geeft. Margje ziet het als een uitdaging leerlingen aan te zetten tot creatief denken.

Uitgeverij De Fontein - Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries is de koningin van de jeugdthrillers. Haar boeken zijn ongekend populair en ze won viermaal de Prijs van de Jonge Jury.

Mel kan als de beste vertellen over haar bloedstollende thrillers en over hoe haar angsten inspireren bij het schrijven. Ze betrekt de leerlingen actief bij haar boeken door ze te laten meedenken. Een van de leerlingen is zelfs ooit op de cover van een van haar boeken terechtgekomen! Mels enthousiasme en interactie met de leerlingen maken een schoolbezoek onvergetelijk.

Uitgeverij De Fontein - Niki Smit

Niki Smit

Niki Smit is schrijfster én illustrator. Voor haar boeken ontving ze verschillende prijzen, waaronder de Prijs van de Nederlandse Kinderjury voor 100% Coco en de Pluim van de Kinderjury voor 100% Coco Paris. In 2016 schreef ze het Kinderen voor Kinderen Kinderboekenweeklied ‘Voor altijd jong’.

De boeken van Niki gaan over mode, maar ook thema’s als jezelf durven zijn en het zoeken naar je eigen stijl staan centraal. Haar boeken worden voornamelijk gelezen door meiden, maar Niki weet tijdens haar schoolbezoeken ook de jongens voor zich te winnen. Tijdens haar presentatie en modeles hangt iedereen aan haar lippen.

 • Filmpjes voor in de klas: Jozua Douglas legt uit hoe een boek wordt gemaakt

  Het YouTube-kanaal van Jozua Douglas staat vol met gave filmpjes voor in de klas. Jozua legt in korte filmpjes uit hoe een boek wordt gemaakt. Hij laat zien hoe een schrijver te werk gaat en neemt de kijker mee naar zijn schrijfkamer. Ook geeft hij een kijkje achter de schermen bij een uitgeverij en een drukker, en legt hij je uit hoe je een verhaal spannend maakt. Deze reeks educatieve filmpjes is ongetwijfeld een succes bij leerlingen! Kijk op jozuadouglas.com voor de link naar de filmpjes.

 • De Roald Dahl-krant: gratis lesmateriaal

  Ieder jaar maken wij lesmateriaal voor bovenbouwleerlingen van het basisonderwijs. Op een aansprekende en vrolijke manier komen jouw leerlingen meer te weten over het werk van Roald Dahl en zijn illustrator Quentin Blake.

  Op roalddahl-boeken.nl vind je informatie over dit lespakket, het leven van Roald Dahl, zijn boeken, en al zijn fantastische personages.

 • Schrijf je in voor het gratis juffen- en meesterspakket

  Wij hebben mooie promotiepakketten beschikbaar met allerlei materiaal van de leukste kinderboekenauteurs. Heb je interesse in posters, kleurplaten, een verjaardagskalender of een tafelposter, stuur dan een mail met daarin de adresgegevens van jouw school naar promotie@uitgeverijdefontein.nl.

 • Lesbrieven

  We maken regelmatig interessante lesbrieven bij onze prentenboeken. Bijvoorbeeld bij Het monsterbonsterbulderboek van Jozua Douglas en Marieke Nelissen, en De krijtjes staken! van Oliver Jeffers. Bestel je lesbrief via kleuteruniversiteit.nl.