Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
 • Tik Tok

Top 10a – 2019

23 december 2019

Hoi! Ik ben Tina en ik geef graag tips. Die tips kunnen variëren van broodbeleg- tot serietips. Doordat ik bij een uitgeverij werk kan ik als een van de eersten nieuwe boeken lezen, ruim voordat ze verschijnen en weet ik ook ver van te voren wanneer welke boeken er aan gaan komen. Al brainstormend over leuke nieuwe dingen voor onze site kwamen we op het idee om deze tips met jullie te gaan delen, en wel in de vorm van een Top 10a. Hier bij De Fontein worden allerlei soorten tips gedeeld, maar ik zal me inhouden en het hier vooral bij boek gerelateerde tips houden ? (of niet…).

Top 10a

2019

2019 was een topjaar! Er kwamen stapels boeken uit, er werd veel taart gegeten, we hadden mooie boekpresentaties, kwamen op toffe plekken, ontmoette lieve auteurs, wonnen prijzen, hadden spannende boekverfilmingen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Uit die stapels boeken heb ik mijn top 10 gehaald, mijn favoriete boeken van dit jaar! Kijk snel hieronder welke boeken dat zijn en waarom (op volgorde van verschijnen in het jaar).

 1. Sophie Green – De leesclub aan het einde van de wereld
  Deze heerlijke roman bracht me weer helemaal terug naar Australië, waar ik in 2018 een paar maanden heb doorgebracht. Het landschap wordt zo goed omschreven dat je de warmte bijna voelt en de bijzondere vriendschap van de hoofdpersonen is hartverwarmend.
 2. Tess Sharpe – De onversneden waarheid
  Deze kick-ass-thriller staat niet alleen op deze lijst omdat het echt een heel goed boek is. Maar ook omdat we rondom dit boek de eerste ‘Stoerste thrillerverkoopster van het jaar’-verkiezing organiseerde. We ontmoette boekhandelaren, kwamen in contact met veel lezers en maakten toffe dingen voor in de winkel. Dat gaan we natuurlijk komend jaar herhalen!
 3. Joanna Goodman – Het huis voor ongewenste meisjes 
  Na een lange tijd begon ik weer eens in een historische roman, en wat voor een! Dit verhaal is prachtig en meeslepend. Ik had echt zakdoeken nodig tijdens het lezen, zeker als je je bedenkt dat dit gebaseerd is op ware gebeurtenissen.
 4. Peter James – Ultiem bewijs
  Een supersnelle thriller die je niet meer weg kunt leggen! Een zoektocht naar het bestaan van God die je meeneemt over de hele wereld. Daarbij hebben we ook een hele uitgebreide campagne opgezet voor dit boek en was het een groot succes deze zomer.
 5. Beth O’Leary – Veel liefs
  Zoals de titel al zegt: echt een lief boek. Heerlijke roman vanuit twee perspectieven, met het nodige drama maar vooral veel liefs! Deze roman was het beste leesvoer voor de zomer.
 6. Baantjer deel 85 – De Cock en de levende dode – geschreven door Peter Römer
  Twee keer per jaar een Baantjer-boek is sowieso al een feestje, maar een jubileumnummer laten we nooit ongemerkt voorbij gaan. Voor dit deel kwamen we achter de schermen bij Het Nationale Opera en Ballet en hadden we een boekpresentatie in De Hermitage. We maakten een uniek Baantjer-kwartet en werkten samen met de filmmaatschappij voor toffe winacties. We stonden met Peter Römer op de Huishoudbeurs en bedachten alweer plannen voor het nieuwe boek dat op 7 januari verschijnt. Kortom: Baantjer is een feest en ook dit deel is een heerlijk boek om te lezen.
 7. Jojo Moyes – De sterrengever
  De tweede historische roman in dit lijstje. Wát een prachtig boek heeft Jojo Moyes weer geschreven met dit verhaal. Hartverwarmend en meeslepend! Dit boek kun je echt aan iedereen cadeau geven ♥
 8. Emelie Schepp – Alter ego
  Al vanaf het eerste boek over officier van justitie Jana Berzelius was ik fan. Elk nieuw boek plan ik in in mijn agenda zodat ik het in één keer uit kan lezen. Dit is boek 5, dus als je deze thrillers nog niet kent, begin bij Memento en ik weet zeker dat je niet meer kunt stoppen!
 9. Diney Costeloe – De verloren vader
  De romans van Diney Costeloe zijn prachtig en meeslepend. Dit is de eerste, die in het Nederlands vertaald is, die ook een verhaallijn in het heden heeft en ik vond het een heel fijn verhaal. Daarnaast was Diney Costeloe dit najaar in Nederland voor een paar dagen en ben ik met haar op pad geweest. In het begin had ik het over lieve auteurs ontmoeten: daar hoort zij zeker bij!
 10. Alex Reeve – De schaker en het meisje
  Allereerst wil ik even stilstaan bij dit prachtige omslag! Dan de tijd waar het zich in afspeelt: Victoriaans Londen. Als je het boek leest, waan je je echt helemaal in die tijd. De worsteling van Leo, de hoofdpersoon in dit boek, wordt echt heel mooi beschreven! Echt een pareltje!

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren en ga je snel naar de boekhandel voor een van deze topboeken uit 2019. Als je dan aan het lezen bent en je hebt honger… Pak dan een pak kerstkransjes erbij, van die koekjes kan ik niet genoeg krijgen!

Groetjes, 
Tina ♥

P.S. heb je de andere Top 10a’s  gemist? Bekijk ze dan hier:

https://www.uitgeverijdefontein.nl/romansenspanning/top-10a-spannende-boeken-weken/

https://www.uitgeverijdefontein.nl/romansenspanning/top-10a-maand-geschiedenis/

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven