Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Top 10a – Binge-lezen

7 april 2020

Hoi! Ik ben Tina en ik geef graag tips. Die tips kunnen variëren van broodbeleg- tot serietips. Al brainstormend over onze site kwamen we op het idee om deze tips met jullie te gaan delen, en wel in de vorm van een Top 10a. Hier bij De Fontein worden allerlei soorten tips gedeeld, maar ik zal me inhouden en het hier vooral bij boek gerelateerde tips houden (of niet…?).

Top 10a - Binge-lezen

Binge-lezen

We moeten zoveel mogelijk thuisblijven. Tijdens dat thuisblijven heb ik al urenlang series gekeken, heel veel nieuwe gerechten gekookt, puzzels gelegd, kleurplaten ingekleurd, planten verpot, een paar home workouts gedaan, mijn huis zo’n twee keer helemaal opgeruimd en gepoetst en boeken gelezen. Alhoewel dat boeken lezen er in het begin nogal bij in schoot, omdat er ineens zoveel mogelijkheden waren om thuis te doen, heb ik nu binge-lezen gevonden. Beginnen aan een serie en gewoon urenlang verder kunnen lezen zonder een beslissing te hoeven nemen wat je nú weer moet kiezen.

Ik heb weer een top 10 gemaakt, deze keer van mijn favoriete series van De Fontein. Voor urenlang binge-leesplezier!

1. Emelie ScheppMemento, Narcotica, Post mortem, Postuum, Alter ego en Sub rosa
Laat ik beginnen met een van mijn favoriete series: de boeken over officier van justitie Jana Berzelius. Al vaker genoemd in mijn top lijstjes, en ook hier weer perfect! Echt, begin in Memento en het liefst wil je alles achter elkaar uitlezen. En laten we daar nu dan een keer tijd voor hebben.

2. Erin WattDe Royals
Met 6 delen over de omstreden Royals is deze serie verslavend, vol liefde, spanning en cliffhangers een heerlijke serie om in een ruk uit te lezen!

3. Jojo MoyesVoor jou, Een leven na jou en Voor mij
De boeken over Louisa Clark zijn lief, hartverscheurend, grappig en hoopvol. Je sluit Louisa echt in je hart en wil het liefst dat alles goed met haar gaat. Haar verhaal kan je in deze drie fijne romans gelukkig gelijk doorlezen.

4. Sarah LarkDe Rata Station-serie
Zin in historische romans? De tijd van de vuurbloemen, De zang van de hoornschelp en De legende van de vuurberg zijn dan drie heerlijke, dikke romans die je terugbrengen naar het Nieuw-Zeeland van de 19e en 20e eeuw. Zo waan je je helemaal aan de andere kant van de wereld.

5. Baantjer
Wie kent ze niet: rechercheur De Cock en zijn collega Vledder. Elk jaar verschijnen er 2 nieuwe Baantjer-boeken, nu geschreven door Peter Römer. Ondertussen zijn er dus al 86 delen waar je van kunt genieten. Want elk deel is knus, vertrouwd en spannend. Een heerlijk tussendoortje dat voor mij leest als een aflevering van de serie die ik vroeger op tv keek.

6. Anne Bishop de Anderen
Meer fan van fantasy? Dan moet je echt de boeken van Anne Bishop lezen! De serie over de Anderen is fantasy, maar dan in een hedendaagse setting. En met 5 boeken, kan je ook hiermee even vooruit.

7. Jane FallonMijn zoete wraak en Even goede vrienden
Jane Fallon is de koningin van de sweet revenge! Grappige verhalen over wraakacties in herkenbare situaties. Eigenlijk geen serie, maar als je eenmaal een boek van Jane Fallon gelezen hebt, dan wil je sowieso meer van deze romans. Perfecte boeken voor in de zon op een balkon (of in de regen op de bank…)

8. Joanne HarrisChocolat, Rode schoenen, De zoetheid van perziken en De aardbeiendief
Ik denk niet dat ik de enige ben die vroeger wegzwijmelde bij Johnny Depp in de verfilming van Chocolat. Het fijne verhaal over Vianne Rocher en het Franse dorpje Lansquenet gaat gelukkig verder in nog drie andere romans.

9. Jeugdthrillers van Mel Wallis de Vries, Sophie McKenzie en Eva Burgers
Zwijg, 1 seconde en Wanhoop zijn vlot, realistisch, en razendspannend tot aan de allerlaatste bladzijde. Deze jeugdthrillers lezen lekker snel en zitten vol herkenbare situaties, maakt niet uit welke leeftijd je hebt! Er zijn nog veel meer thrillers van deze auteurs, dus ook weer gegarandeerd urenlang leesplezier.

10. Lucy Dillon De vrouwen van Longhampton
Honderd stukjes van mij, Een klein gebaar en Mijn grootste wens zijn allemaal feelgoodromans die zich afspelen in het fictieve Engelse dorpje Longhampton. Over verschillende vrouwen, maar allemaal in dezelfde setting. Heerlijk als je lekker wilt lezen en de plek niet wilt verlaten!

Hopelijk heb ik je weer kunnen inspireren, deze keer om lekker te gaan binge-lezen! Sponsor je lokale, favoriete boekhandel door in hun webshop te bestellen of ga naar onze eigen webshop Boekenwereld (daar betaal je nu geen verzendkosten met de code ikleesthuis).

O ja, mijn snacktip deze keer? Ik bak elke week een gezond bananenbroodje, heerlijk tussendoortje!

Groetjes,

Tina ♥

 

P.S. heb je de andere Top 10a’s  gemist? Bekijk ze dan hier:

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven