Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Top 10a – 75 jaar Uitgeverij De Fontein

8 september 2021

Top 10a - 75 jaar De Fontein

Hoi! Ik ben Tina en ik geef graag tips. Ik heb weer een leuke Top 10a voor jullie samengesteld, deze keer voor 75 jaar Uitgeverij De Fontein.
Wát een jubileum! Al 75 jaar brengt De Fontein de fijnste boeken voor jong en oud; met grote successen, verhalen die we voor altijd met ons meedragen én ook iedere keer weer verrassende, nieuwe boeken. Speciaal voor deze gelegenheid heb ik 10 boeken uitgekozen die mij persoonlijk zijn bijgebleven, waar ik een fijne herinnering aan heb en waarvan ik vind dat iedereen ze zou moeten lezen!

Wil je meer informatie over een boek? Klik dan op de titel.

Matilda - Roald Dahl

1. Matilda – Roald Dahl
Een van de boeken die ik vroeger zo vaak heb gelezen dat ik het verhaal kon dromen. Ook leuk: met de Engelse versie leerde ik Engels lezen.

 
 

MZZLmeiden - Marion van de Coolwijk

2. MZZLMeiden – Marion van de Coolwijk
Verreweg mijn favoriete boekenserie van vroeger, ik rende altijd naar de boekhandel zodra er een nieuw deel was verschenen! De hele serie is nu beschikbaar als e-book, dus je kunt in één keer doorlezen.

 
 

Het oneindige verhaal - Michael Ende

3. Het oneindige verhaal – Michael Ende
Nog zo’n boek dat ik vroeger heel vaak heb gelezen! Zo vaak zelfs dat ik het letterlijk stukgelezen heb… Gelukkig verschijnt begin november de jubileumeditie van dit prachtige boek! Perfect cadeau ook trouwens.

 
 
 

4 vriendinnen, 1 spijkerbroek - Ann Brashares

4. 4 vriendinnen, 1 spijkerbroek – Ann Brashares
Weer zo’n fijne serie waar ik vroeger groot fan van was. Het idee van het delen van een spijkerbroek die iedereen ook nog eens perfect past is toch super? En al die fijne vakantiebestemmingen, heerlijk! Helaas is deze serie nu even niet beschikbaar, hopelijk kunnen we snel weer over deze vier vriendinnen lezen.

 
 

Portret van een vrouw - Jojo Moyes

5. Portret van een vrouw – Jojo Moyes
Dit is het eerste boek dat ik las toen ik bij De Fontein kwam werken, zo’n prachtig boek! Ik was meteen verknocht aan de schrijfstijl van Jojo Moyes en daarna ben ik direct meer van haar gaan lezen.

 
 
 

Mea culpa - Clare Mackintosh

6. Mea culpa – Clare Mackintosh
Mijn kennismaking met deze fantastische auteur, én mijn kennismaking met haar geweldige plottwists!

 
 
 
 

Memento - Emelie Schepp

7. Memento – Emelie Schepp
De serie over officier van justitie Jana Berzelius is denk ik mijn favoriete serie van De Fontein! Dit eerste boek uit de serie geef ik het liefst aan iedereen cadeau, omdat ik mijn enthousiasme met iedereen wil delen.

 
 
 

De Cock en de moord op maat - Baantjer - Peter Römer

8. Baantjer deel 80 – De Cock en de moord op maat – Peter Römer
Het eerste Baantjerboek dat ik las was dit jubileumdeel. Vanwege het jubileum hebben we echt een feestje gebouwd rond dit deel: met heel tof materiaal voor in de boekhandel en een fantastische presentatie in Het Concertgebouw! Ook gaf het lezen van een Baantjer-boek mij gelijk weer het gevoel dat ik op de bank zat met mijn ouders op vrijdagavond om een aflevering van de TV-serie te kijken, echt genieten!

 
 

Wij leugenaars - E. Lockhart

9. Wij leugenaars – E. Lockhart
Wauw, gewoon wauw. Wat zit dit boek goed in elkaar. Het enige dat ik kan zeggen: lees dit boek, je zal niet teleurgesteld worden!

 
 
 
 

De horlogemaker van Londen - Natasha Pulley

10. De horlogemaker van Londen – Natasha Pulley
Een prachtig verhaal dat zich afspeelt in Victoriaans Londen vol spanning, fantasie en fascinerende hoofdpersonen. Echt een uniek boek, zoiets als dit had ik nooit eerder gelezen! En goed nieuws: over een paar weken verschijnt het vervolg op dit boek: De verdwijning van de horlogemaker, ik kan niet wachten!

 
 

Hopelijk heb ik je weer kunnen inspireren met deze 10 boeken! Sponsor je lokale, favoriete boekhandel en bestel bij hen, ook online. Als je op de titel van het boek klikt, vind je meer informatie over de inhoud. Je kunt dan ook direct in onze webshop Boekenwereld bestellen.

O ja, mijn snacktip deze keer? Pepernoten natuurlijk, liefst chocoladepepernoten, ze zijn er weer 😉

Groetjes,

Tina ♥

PS Heb je de andere Top 10a’s gemist? Bekijk ze dan hier:

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven