Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Top 10a – 2021

20 december 2021

Top 10a - 2021

Hoi! Ik ben Tina en ik geef graag tips. Ik heb weer een leuke Top 10a voor jullie samengesteld, deze keer met mijn favoriete boeken van dit jaar, 2021!
Dit jaar was een erg divers leesjaar: van het leren van handige trucjes en briljante tips, tranen van het lachen en tranen van ontroering tot hartkloppingen van de spanning en het ontdekken van bijzondere werelden. Ik heb het allemaal meegemaakt in 2021.

Uit de boeken die ik dit jaar gelezen heb, heb ik een top 10 samengesteld: mijn favoriete boeken van dit jaar! Kijk snel hieronder welke boeken dat zijn en waarom (ik heb ze voor het gemak op volgorde van verschijnen in het jaar gezet).

Wil je meer informatie over een boek? Klik dan op de titel.

2021 - The secret art of being a grown-up

1. The secret art of being a grown-up – Bridget Watson Payne
Wist jij dat je de perfecte high-five geeft als je naar iemands elleboog kijkt? En dat in het doosje van de aluminiumfolie kleine flapjes zitten die je naar binnen kunt drukken zodat de rol er niet uit valt? Dit soort tips en veel meer andere tips vind je in dit fantastische cadeauboekje! Ik heb er veel van geleerd en ik denk dat heel veel mensen er stiekem iets aan zullen hebben.

 

2021 - De goede grap van Norman Foreman

2. De goede grap van Norman Foreman – Julietta Henderson
Norman Foreman heeft mijn hart gestolen. Een boek waarbij ik tranen in m’n ogen kreeg, soms van ontroering en soms van het lachen. Een warm en hoopvol boek, en echt een dikke aanrader!

 
 

2021 - Tante Poldi en de Sicliaanse leeuwen

3. Tante Poldi en de Siciliaanse leeuwen – Mario Giordano
Dit boek was mijn andere go to cadeauboek van dit jaar. Mijn moeder is geloof ik nummer 1 fan van de tante Poldi-boeken en kan steeds niet wachten tot er een nieuw deel verschijnt. Gelukkig zijn er al 2 delen en komen er volgend jaar weer een paar aan. Dat wordt makkelijk cadeautjes bedenken!

 

2021 - Gegijzeld

4. Gegijzeld – Clare Mackintosh
Deze megaspannende thriller las ik deze zomer in het zonnetje op mijn balkon. Wát een pageturner! Zo spannend dat je alleen maar door kan lezen. En dan die plottwist, wauw! Ik moest echt even bijkomen na het lezen. Dus zoek je een spannende thriller? Dan moet je Gegijzeld lezen!

 

2021 - Graag gedaan, Noni Blake

5. Graag gedaan, Noni Blake – Claire Christian
Een millennial Bridget Jones gaat op een soort Eat, Pray, Love-reis door Europa. Dat klinkt toch fantastisch! Ik kan je een ding verklappen: dat is het ook. Een heerlijk, sexy en lief boek dat je hart echt zal veroveren!

 
 

2021 - Sub rosa

6. Sub rosa – Emelie Schepp
Met het idee dat ik misschien ongeloofwaardig ga worden tip ik toch weer een boek van Emelie Schepp. Elk favorietenlijstje komt ze toch weer voorbij, want ik verslind haar boeken over officier van justitie Jana Berzelius echt! Ook deze, het 6e boek alweer. En ik blijf het gewoon zeggen: begin in Memento en ik weet zeker dat je ook om bent!

 

2021 - Majesteit

7. Majesteit – Katharine McGee
Wat is Majesteit een heerlijk vervolg op het eerste boek in de serie: American Royals. Gossip Girl meets The Crown. Moet ik nog meer zeggen? Twee series die ik heb verslonden, dus dit boek mocht ik niet missen! Heerlijk. Vol macht, intriges en verboden liefdes… Het leest lekker snel en door de afwisseling in de personages blijf je benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren. Interessante hoofdpersonen met goede karakterontwikkelingen. Genieten gegarandeerd met deze serie!

2021 - De roadtrip

8. De roadtrip – Beth O’Leary
Een humoristische, meeslepende en chaotische roadtrip door de UK met heerlijke personages. Ook nog eens een verhaal vol plotwendingen en door de afwisseling in tijd en perspectief wil je alleen maar sneller doorlezen. Een heerlijk feelgoodboek dat je echt zou moeten lezen!

 
 

2021 - De verdwijning van de horlogemaker

9. De verdwijning van de horlogemaker – Natasha Pulley
Het vervolg op het unieke boek De horlogemaker van Londen. Weer een prachtig verhaal vol spanning, fantasie, romantiek en fascinerende hoofdpersonen dat zich deze keer afspeelt in Japan. Een boek om verliefd op te worden en om even mee te verdwijnen naar een andere wereld!

 
 

2021 - Het oneindige verhaal - Michael Ende

10. Het oneindige verhaal – Michael Ende
Een boek dat ik vroeger heel vaak heb gelezen. Zo vaak zelfs dat ik het letterlijk stukgelezen heb… Dit jaar verscheen de jubileumeditie van dit prachtige boek, 40 jaar in druk! De perfecte reden om dit beroemde verhaal nog eens te lezen. En deze editie is echt een parel, die wil je echt niet missen!

 
 

Hopelijk heb ik je weer kunnen inspireren met deze 10 boeken! Sponsor je lokale, favoriete boekhandel en bestel bij hen, ook online. Als je op de titel van het boek klikt, vind je meer informatie over de inhoud. Je kunt dan ook direct in onze webshop Boekenwereld bestellen.

O ja, mijn snacktip deze keer? Tiny Tony’s! Ik heb dit jaar een advent kalender gekocht, beste aankoop van het jaar!

Groetjes,

Tina ♥

PS Heb je de andere Top 10a’s gemist? Bekijk ze dan hier:

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven