Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Vijf waanzinnige records uit Guinness World Records 2023!

18 september 2022

Op 15 september verscheen Guinness World Records 2023 en dus kunnen we weer genieten van de leukste, gekste en verbazingwekkendste records. Heb jij de nieuwe editie nog niet in huis, maar ben je wel razend benieuwd? In deze blog geven wij je alvast een voorproefje van records die je niet mag missen!
1: Grootste verzameling roterende puzzels

Per 28 februari 2022 had Florian Kastenmeier (DEU) in Mindelheim, Beieren, Duitsland, 1519 roterende puzzels verzameld. Zijn kostbaarste bezit is een Rubik’s cube uit 1977 van de eerste productielijn in Hongarije. Bovenaan Florians verlanglijstje staat het originele houten prototype dat in 1974 door uitvinder Ernő Rubik werd gemaakt.

2. Grootste mondopening (vrouwen)

Samantha Ramsdell uit Norwalk, Connecticut, VS, kan haar kaken openen en haar bovenste en onderste snijtanden maar liefst 6,52 cm scheiden, zoals bevestigd op 15 juli 2021. Haar spelonkachtige mond, die ook nog eens 10 cm breed is, kan comfortabel plaats bieden aan een hele grote portie friet. ‘Nee, het is geen filter’, zegt TikTok-sensatie Samantha, ‘het is gewoon mijn gezicht!’

3. Langste lokken

Asha Mandela (VS) heeft 5,96 m lange lokken, zoals bevestigd op 11 november 2009 bij The Early Show van CBS in New York. Haar haar weegt 19 kg, ongeveer 3 keer meer dan een bowlingbal, en het kost Asha 2 hele dagen om het te wassen en te drogen. Ze geeft er de voorkeur aan om in de zon te liggen met haar lokken uitgespreid om zich heen, zodat ze op
natuurlijke wijze kunnen drogen.

4. Snelste 5 meter op een step door een papegaai

Op 15 februari 2022 rolde een triton kaketoe genaamd Chico 5 m ver in 14,58 sec op de set van Lo Show dei Record in Milaan, Italië. Daarmee schaafde hij bijna 3 sec van zijn eigen record af, dat slechts 5 dagen eerder was gevestigd. Chico’s eigenaar is vogeltrainer Kaloyan Yavashev uit Bulgarije.

5. Meeste gegeten Big Macs

Op 1 januari 2022 at Donald Gorske (VS) zijn 32.672e Big Mac in Fond du Lac, Wisconsin, VS. Hij eet er gewoonlijk 14 per week. Hij koopt ze groot in en verwarmt ze thuis in de magnetron. In de loop van bijna 50 jaar heeft hij het slechts op 8 dagen zonder moeten stellen.

In de nieuwe editie staan nog veel meer van zulke grappige en gekke records. Een perfect cadeautje voor je kids (en stiekem ook voor jezelf). Bestel direct en je hebt het boek morgen in huis!

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven