Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

6 boeken op de Kinderjury 2024 Tiplijsten

7 februari 2024

Vanaf 7 februari tot en met 9 april zijn de Leesweken. Alle kinderen in Nederland lezen in die weken zo veel mogelijk boeken. Van 10 april tot en met 24 april kunnen al deze kinderen stemmen op hun favoriete boek voor de Kinderjury 2024. Weet je niet wat je moet lezen? De onderstaande zes boeken staan op de Kinderjury 2024 Tiplijsten.

Tiplijst 6 t/m 9 jaar

Niek de Groot trapt af

Voor achtstegroeper Niek de Groot is het leven één groot spel, dus als hij moet sporten dan gaat Niek er vol voor. Inclusief tegenstanders ophitsen en zijn teamgenoten negeren. Want wat is teamsport zonder soloacties?

Alweer een supergrappige strip waardoor je over de grond rolt van het lachen. Volledig in kleur en met gratis coole poster.

Wonka

Wonka is het fantastische verhaal over de grootste uitvinder, goochelaar en chocolademaker ter wereld – de man die we nu allemaal kennen als de geweldige Willie Wonka. Gebaseerd op de film Wonka van Warner Bros. Pictures, bedacht door Paul King die samen met Simon Farnaby het scenario schreef.

Het hartverwarmende en humoristische Wonka is een verrukkelijke mix van magie en muziek, opwinding en ontroering, waarin de lezer kennismaakt met de jonge Willie Wonka, die choc-vol ideeën zit en vastbesloten is om de wereld hapje voor hapje te veranderen. Dit verhaal is het bewijs dat de mooiste dingen in het leven beginnen met een droom. En dat als je het geluk hebt om Willie Wonka te ontmoeten, alles mogelijk is.

Flip Fiasco – En nu is het klaar!

Mijn naam is Flip Fiasco, directeur en ceo van detectivebureau Fiasco & Co. Onoverwinnelijk en legendarisch!

Van zijn fans moet Flip met pensioen gaan om een boek te schrijven over zijn leven. En dat boek moet dan verfilmd worden. Maar het detective-bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dus is er een nieuwe top-secret geheime missie: zoek de broer van assistent ijsbeer Fiks! Een groots avontuur vol hilarische misverstanden. Eind goed al goed?

Tiplijst 10 t/m 12 jaar

Bureau Speurneus en het eilandmysterie

Het derde deel in de grappige detectiveserie Bureau Speurneus! Dit is het los te lezen vervolg op Bureau Speurneus en de boekenmaffia en Bureau Speurneus en de junglebende. De humoristische illustraties zijn gemaakt door Geert Gratama.

Hans Grietje wordt al een jaar vermist. Hij verdween spoorloos van het eiland Wiermonnikoog. Zijn verdwijning is een mysterie, maar meneer De Bruin weet precies hoe het zit: het is een complot van de regering en dat zal hij wel even bewijzen. Lev weigert mee te gaan, maar als zijn vader zelf ook verdwijnt móét hij wel in actie komen. Samen met zijn vrienden probeert hij te ontdekken wat er met zijn vader en met Hans Grietje is gebeurd.

Dagboek van een muts – Droomreis Parijs?!

Droomreis Parijs?! is deel 15 in de populaire en supergrappige serie Dagboek van een muts van Rachel Renée Russell. Met in de hoofdrol Nikki Maxwell, blunderkoningin. Voor meiden vanaf circa 10 jaar.

Het is vakantie en Nikki verveelt zich. De tour met de Bad Boyz-band is abrupt gestopt. En tijdens een optreden met haar eigen bandje is Nikki bijna van het podium GESTORT. Om je kapot te schamen!

Dan krijgt Nikki een telefoontje: of ze met haar band (lees: crush Brandon en haar vriendinnen) naar Parijs wil komen voor een fotoshoot. PARIJS!! Stad van de liefde! Beter kan het niet, toch? Maar ook roddelkoningin MacKenzie gaat mee. En dat is nog maar één van de problemen. IEIEIE!

jeff kinney leven van een loser 17

Het leven van een Loser – Het dak eraf

Het dak eraf is deel 17 in de megapopulaire serie Het leven van een Loser. Voor jongens en meiden van 8 jaar en ouder. Supergrappig vertaald door Hanneke Majoor.

Bram weet dat hij ooit wereldberoemd wordt, maar de weg naar succes gaat niet over rozen. Bram sluit zich aan bij Ricks band Folle Luyer, maar hij heeft niet gerekend op lange nachten, geldzorgen en ruzie tussen de bandleden… Is dat nou het leven van een popster? Besteedt Bram niet te veel tijd aan Folle Luyer? En staat dat zijn roem eigenlijk niet in de weg?

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven