Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok
top 10 prentenboeken

De 10 allermooiste voorleesboeken

16 januari 2024

Wil jij de allermooiste voorleesboeken in je kast? En met veel plezier voorlezen aan je kinderen? Wij hebben hieronder onze top 10 prentenboeken voor je op een rij gezet. Vind jouw nieuwe favoriet hieronder!

1. Samen hier – Oliver Jeffers

Samen hier - Oliver Jeffers

Dit liefdevolle boek maakte Oliver Jeffers direct na de geboorte van zijn zoon. Zijn boodschap is universeel: ‘Welkom op aarde. Dit kan een verwarrende plek zijn, vooral als je er nog maar net bent. Dit boek kan je gids zijn bij de start van je reis. Je zult zelf nog veel meer ontdekken. De wereld kan heel ingewikkeld zijn, maar eigenlijk is het ook allemaal heel simpel: je hoeft alleen maar aardig te zijn.’

Hardcover | 9789026146565 | 48 pagina’s


2. Aapje Oeps – Jozua Douglas

Dit humoristische prentenboek van meesterverteller Jozua Douglas is een feest van herkenning voor ouder en kind. Aapje Oeps stuntelt er in dit boek op los. Hij is nu eenmaal de foutjeskampioen. Maar gelukkig komt alles goed, en schuilt er in hem, zoals in ons allemaal, ook een held.

Met prachtige illustraties van Eefje Kuijl.

Hardcover | 9789026168710 | 32 pagina’s


3. Handje? – Tjibbe Veldkamp & Wouter Tulp

In het prentenboek Handje? van gouden duo Tjibbe Veldkamp en Wouter Tulp wil Anna naar de apen, maar haar vader naar huis. Anna komt een jongetje tegen met een vader die naar de dierentuin gaat. Ze ruilen van vader. En Anna blijft ruilen: ze pakt de hand van steeds een andere vader… tot ze bij de apen is.

Hardcover | 9789026140679 | 32 pagina’s


4. Word nooit groot – Roald Dahl

Wat zou er gebeuren als je altijd kind bleef en nooit volwassen werd? Dan hoefde je in ieder geval niet al die vreselijk verantwoorde grotemensendingen te doen. Het is gewoon sneu met hoeveel saaiheid volwassenen hun dagen vullen. Maar het kán ook anders…!

Dit prentenboek is een ode aan de fantasie en vindingrijkheid en zal alle fans van Roald Dahl aanspreken, jong en oud!

Hardcover | 9789026157769 | 32 pagina’s


5. De grote tandenpoetsdag – Sophie Schoenwald & Günther Jakobs

Leeuw Louie heeft dringend hulp nodig: hij heeft zijn tanden al zó lang niet meer gepoetst dat hij het niet meer alleen kan. Zijn vrienden uit de dierentuin helpen hem. Egel Egbert vertelt hoe het moet en… ook de lezers kunnen hun bijdrage leveren! Spelenderwijs leren jonge kinderen hoe ze moeten tandenpoetsen.

Hardcover | 9789026165436 | 24 pagina’s


6. De krijtjes staken – Drew Daywalt & Oliver Jeffers

De krijtjes staken! van Oliver Jeffers

Teun heeft een probleem. Hij wil een tekening maken, maar als hij zijn kleurdoos opendoet vindt hij daarin alleen een stapel brieven. De brieven komen van zijn kleurkrijtjes, die staken. Zwart wil voor meer dan alleen de lijntjes worden gebruikt en Beige wil niet meer in de schaduw staan van Bruin. Blauw heeft behoefte aan rust na alle rivieren, oceanen en luchten waaraan hij heeft meegewerkt. Ook Rood klaagt dat hij te veel moet doen, terwijl Roze juist graag eens wat vaker ingezet zou willen worden. Kan Teun zijn krijtjes kalmeren en een oplossing bedenken waar iedereen blij mee is?

Hardcover | 9789026154430 | 40 pagina’s


7. Piraten in de straat – Jonny Duddle

Het huis naast dat van Sanne wordt ineens bewoond door de stoere Sam en zijn piratenfamilie. Sanne vindt het gezellig, maar in haar dorp Suf-aan-Zee zijn ze daar niet zo zeker van….

Een stoer en humoristisch verhaal over vooroordelen en vriendschap.

Hardcover | 9789026166815 | 40 pagina’s


8. Mama & Papa – Jimmy Fallon

Papa en Mama zijn humoristische ‘eerste woordjes’-boeken van de beroemde komiek Jimmy Fallon, geïllustreerd door Miguel Ordóñez. Deze New York Times-bestsellers zijn het perfecte vaderdag-, moederdag- of kraamcadeau.

Hardcover | 9789026146619 | 34 pagina’s


9. Volg je hart… of je hoofd – Scott Stuart

Hoofd houdt ervan dat alles voorspelbaar en perfect geordend is. Hart houdt van spontaniteit en nieuwe dingen uitproberen. Hoofd houdt van lijstjes en broccoli. Hart houdt van achtbanen en chocola. Maar wie heeft er gelijk? Een prachtig geschreven en geïllustreerd prentenboek van bestsellerauteur Scott Stuart voor jonge (en oudere) lezers over het belang van luisteren naar je hoofd en je hart, maar vooral trouw zijn aan jezelf.

Hardcover | 9789026167607 | 32 pagina’s


10. Kijk nou… taart! – J.C. McKee

Als Luiaard en Maki een joekel van een taart vinden kunnen ze hun geluk niet op. Luiaard wil hem delen met hun vrienden, maar Maki ziet bij allemaal wel een bezwaar: Pauw wil vast niks eten wat mooier is dan hijzelf, Dolfijn gaat er ongetwijfeld kunstjes mee doen, Kameleon laat zich nooit zien… Er blijft maar één vriend over met wie Luiaard de taart kan delen: Maki! Zo gezegd, zo gedaan. Maar dan komt de jarige zijn taart ophalen…

Hardcover | 9789026162725 | 40 pagina’s


Tips voor voorlezen?

Voorlezen is naast leuk, natuurlijk ook ontzettend leerzaam en goed voor de ontwikkeling van een kind. Maar niet elk kind vindt het even leuk. Met deze 5 tips maak je van voorlezen een feest!

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven