Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Welk boek moet jij lezen? Kies aan de hand van je provincie!

28 april 2020

De maatregelen rond het coronavirus zijn verlengd tot 20 mei. Dat betekent dat we allemaal nog langer thuisblijven. Hopelijk kun je de komende tijd dan ook meer tijd inruimen om boeken te lezen! Heb je alle boeken van je verlanglijstje al uit en ben je op zoek naar inspiratie? Wij hebben de oplossing. Zoek jouw provincie, en lees de roman, thriller of youngadult die wij voor je hebben geselecteerd.

Groningen

Voor alle youngadultlezers raden we het boek Ver van de boom aan. Deze schitterende YA-roman gaat over Grace die ontdekt dat ze een broer en zus heeft. Samen gaan ze op zoek naar hun biologische moeder. Van dit boek zal elke tiener genieten!

Friesland

In Friesland kan iedereen lekker wegsmelten bij de prachtige roman De sterrengever. Dit fantastische boek is geschreven door bestsellerauteur Jojo Moyes. Ze heeft met boek Voor jou ongekend succes gehad. De verfilming ervan, Me Before You, ging in 2016 in première.

Drenthe

In de provincie Drenthe zit iedereen op het puntje van z’n stoel bij het twintigste boek van Karen Rose, De duistere kant. De 640 pagina’s zullen je gegarandeerd laten genieten van deze megaspannende thriller.

Overijssel

Showstopper van Hayley Barker is deel 1 in een spannend YA-tweeluik voor de fans van De Hongerspelen. Dit superspannende boek is geschikt voor alle jongeren vanaf 13 jaar.

Flevoland

Ook voor de jongeren in Flevoland hebben we een gouden tip! Verleiding is het eerste deel in de youngadultserie De Royals van Erin Watt. Onderhand zijn er al vijf delen. Dat betekent genoeg leesplezier de komende tijd!

Noord-Holland

In Noord-Holland krijgen alle roman- en thrillerlezers de tip om Vrije woorden te gaan lezen. Het verhaal gaat over een Brusselse verzetsgroep in de Tweede Wereldoorlog. Het boek is gebaseerd op historische feiten en zal je nog lang bijblijven.

Utrecht

Wie zin heeft in een heerlijke roman die gaat over vriendschap en roem is bij Famous van Amy Jones aan het goede adres. Dit boek over Ava en Mags, twee beroemde jonge vrouwen, neemt je mee naar de showbizzwereld en laat zien dat dit niet altijd even leuk is.

Gelderland

Voor alle lezers uit Gelderland raden we het boek Vrijheid van Imogen Kealey aan. Deze spannende roman gaat over het leven van Nancy Wake, een belangrijke verzetsheld uit de Tweede Wereldoorlog.

Zuid-Holland

In Zuid-Holland kunnen alle youngadultlezers met een kop thee op de bank gaan zitten met het boek One small thing. Dit meeslepende boek zul je niet zomaar wegleggen (behalve voor je thee, anders wordt-ie koud! ?)

Zeeland

Iedere powergirl moet het boek Stiefzus van Jennifer Donnelly lezen. Dit prachtige boek gaat over de gemene stiefzus van Assepoester. Het boek laat je een bijzondere versie van het bekende sprookje zien.

Noord-Brabant

De geheimen van het winterhuis van Sarah Lark is dé aanrader voor elke romanlezer (ook als je niet in Noord-Brabant woont). Het boek neemt je mee naar het voor nu onbereikbare Kroatië en Nieuw-Zeeland. Een boek om lekker bij weg te dromen!

Limburg

Toevallig de serie Trinkets gezien op Netflix? Deze supervette serie is gebaseerd op het gelijknamige boek Trinkets van Kirsten Smith. Mocht je het boek nog niet hebben gelezen? Doen! Dan kun je daarna de serie bingewatchen op Netflix. ?

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven