Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Vijf kinderboeken die perfect zijn voor avonturiers!

20 februari 2020

Houdt jouw zoon of dochter ook zo van avontuurlijke boeken? Wij hebben er genoeg! Wij zetten er vijf voor je op een rijtje, perfect voor lezers vanaf 9 jaar of om voor te lezen!

Op ruimtereis met Jesse Kreek

Howard_DeruimteatlasvanJesseKreek_3D

Is je zoon of dochter niet bang voor moordlustige barkeepers, kannibalistische stamhoofden en bloeddorstige draken? En wil hij of zij ook best mee op reis naar de ruimte? Dan is  De ruimteatlas van Jesse Kreek van Martin Howard gegarandeerd jullie nieuwe lievelingsboek!

Jesse heeft geld nodig voor het cadeau van zijn moeder en daarom reageert hij op een ietwat rare advertentie. En dan gaat zijn leven van doodgewoon naar te bizar voor woorden: even later reist hij met professor Stoule-Gang achter op brommer Betsie naar planeet Zonderling.
Met een tijdmachine naar de dinosaurustijd

Dit boek is voor echte pechvogels! Pech onderweg van Jozua Douglas en Tosca Menten zit namelijk vol pech. Een tijdmachine reist onbedoeld naar de dinosaurustijd, een duikbootje valt ten prooi aan een woest wezen en een spookkarretje neemt per ongeluk de verkeerde afslag in een spookhuis.

Daarnaast zitten er in dit boek ook nog eens grappige rijmpjes, reistips en superhandige wijsheden!

 Op zoek naar de vermiste griffioenen

Jonas kan zijn ogen niet geloven wanneer hij een pratende babygriffioen onder zijn bed vindt. Als Jonas de welp wil thuisbrengen, komt hij terecht in een reservaat vol mythische dieren.

Hoe spannend is dat? Mocht je zoon of dochter de films van Fantastic Beasts of de boeken van Spirit Animals helemaal te gek vinden, dan is het boek De vermiste griffioenen zeker iets voor hem of haar. En goed nieuws: in september komt deel 2 uit.

 Een magische wereld vol boeken

Fee is nog maar 12 als ze plotseling een magische bibliotheek van haar opa erft. En blijkbaar niet alleen een bibliotheek, maar ook magische troeven die goed van pas komen om alle 499 boeken te redden van een boekenverbrander.

Ga mee met Fee en haar vrienden op zoektocht, reis samen naar de magische bovenwereld en ontdek welke troeven er allemaal zijn. Harry Potter-fans zullen smullen van de inmiddels drie boeken die er van deze serie al zijn!

Altijd een avontuur met Roald Dahl

DAHL_GlazenLift

Iedereen kent Sjakie nog wel, van de chocoladefabriek! Sjakie en de grote glazen lift is het vervolg en begint direct waar Sjakie en de chocoladefabriek eindigt. In dit boek kun je lezen hoe de familie Stevens en meneer Wonka boven de stad vliegen en dan in een heel nieuw avontuur terechtkomen. Komen ze nog weer veilig aan bij de chocoladefabriek?

Voor alle fans van Sjakie die geen hoogtevrees hebben en best met een ruziënde opa Jakob en opoe Jakoba in een lift willen zitten. Nu verkrijgbaar in paperback voor maar € 5,99!

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven