Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Stem mee voor de Prijs van de Jonge Jury!

6 januari 2022

Een nieuw leesjaar is weer van start gegaan en dat betekent dat er weer een nieuw boek de Prijs van de Jonge Jury kan winnen! Ga jij ook stemmen?

Over de Jonge Jury
De Jonge Jury daagt jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit om jeugdboeken te lezen en om hun persoonlijke favoriet te kiezen. Tijdens de Dag van de Jonge Jury wint de auteur van het boek met de meeste stemmen de Prijs van de Jonge Jury.

Stemmen
Je kunt stemmen op de website van de Jonge Jury. Zij hebben 11 leestips geselecteerd en daarnaast kun je ook stemmen op alle jeugdboeken die in 2021 zijn verschenen. Zoals Smash van Margje Woodrow, Blackmail van Cis Meijer of Oh la la Mila van Niki Smit! Dat doe je door onder de leestips de boektitel + auteur in te vullen.

Over Smash

Luna gaat met haar vrienden naar een populaire jongerencamping op Terschelling. Ze willen feesten en relaxen. Op de avond voor vertrek zoeken ze via Zoom contact met een medium. Voor de grap laten ze de ene na de andere foto lezen. De stemming verkilt als ze een akelige waarschuwing krijgen: ‘Blijf thuis! Een van jullie heeft dodelijk karma…’ De spanningen in de groep lopen op. Moeten ze dit serieus nemen? Wie kan het zijn? Durven ze nog wel te gaan? Zijn ze met en voor elkaar wel veilig?


Over Blackmail

Roddelkoningin Jade maakt podcasts met smeuïg nieuws over de leerlingen en docenten op haar school. Ze is geliefd én gehaat. Op een avond komt ze om door een tragisch ongeval.
Als haar vriendin Tess twee maanden later een onafgemaakte podcast van Jade vindt, schrikt ze van een emotionele onthulling. Tess moet en zal ontdekken welke geheimen Jade meenam in haar graf. Was haar dood eigenlijk wel een ongeluk?


Over Oh la la Mila

Mila woont samen met haar vader in Hotel Costes in Parijs. Ze is smoorverliefd op haar vriendje Nino, de zanger van de populaire band Killing Moon. Laat de zomer maar komen!

Maar Mila’s romantische #summergoals vallen in duigen wanneer Nino opbiecht dat hij deze zomer meedoet aan de datingshow The Bachelor Junior. In één keer is haar eigen vriendje de hotste ‘single’ van Parijs. Oh la la! Wat nu?

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven