Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Onze tips voor De Nationale Voorleesdagen 2022!

17 januari 2022

Op 26 januari starten De Nationale Voorleesdagen: dan staat voorlezen aan kinderen centraal. Een goed moment om een aantal prentenboeken uit te lichten! Deze zijn natuurlijk perfect om uit voor te lezen.

Tip 1: Wij zijn Oliver Jeffers-fan!

Misschien ken je Oliver Jeffers vooral van zijn illustraties in de bekende Krijtjes-serie, maar wist je dat Jeffers nog veel meer boeken heeft geschreven? Zo is het grappige prentenboek Vast een absolute aanrader om samen te lezen. De vlieger van Finn is in een boom terechtgekomen. Finn doet zijn uiterste best om hem los te krijgen. Maar alles wat hij naar de vlieger gooit komt óók vast te zitten! Hoe kan Finn dit oplossen?Tip 2: Handje?

In het prentenboek Handje? van het gouden duo Tjibbe Veldkamp en Wouter Tulp wil Anna naar de apen, maar haar vader naar huis. Anna komt een jongetje tegen wiens vader wél naar de dierentuin gaat. Ze ruilen van vader. En Anna blijft ruilen: ze pakt de hand van steeds een andere vader… tot ze bij de apen is.Tip 3: Voor kleine tandenpoetsweigeraars!

Houdt jouw kleintje niet zo van tandenpoetsen? Dan is dit boek perfect! Een grappig en verfrissend prentenboek over tandenpoetsen van Sophie Schoenwald, met prachtige illustraties van Günther Jakobs.Tip 4: Het monsterbonsterbulderboek

Jozua Douglas heeft naast zijn populaire kinderboeken ook twee prentenboeken geschreven, waaronder Het monsterbonsterbulderboek. Bruno tovert zijn ouders om tot monsters. Maar het leven met maffe monsterouders is toch niet zo leuk als hij dacht… Geïllustreerd door Marieke Nelissen!Tip 5: Never grow up!

Word nooit groot is een prentenboek voor iedereen vanaf 4 jaar, gebaseerd op de levensfilosofie van Roald Dahl: Never grow up. De fantastische illustraties zijn gemaakt door Quentin Blake. Dit prentenboek is een ode aan fantasie en vindingrijkheid en zal alle fans van Roald Dahl aanspreken, jong en oud!Tip 6: Voor dino-fans!

Gigantosaurus is een bestseller van Jonny Duddle en is ideaal voor echte dino-fans. Dit humoristische prentenboek is op rijm vertaald door Griffel-winnares Bette Westera en is daardoor fantastisch om voor te lezen.Zijn jouw kinderen al wat ouder?

Ook dan is voorlezen leuk! Onze voorleestips:

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven