Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Onze tips voor De Nationale Voorleesdagen 2023

11 januari 2023

Op 25 januari starten De Nationale Voorleesdagen: dan staat voorlezen aan kinderen centraal. Een goed moment om een aantal prentenboeken uit te lichten! Deze zijn natuurlijk perfect om uit voor te lezen.

Samen hier van Oliver Jeffers Here we are

Tip 1: Samen hier

Dit prentenboek is niet voor niks een bestseller: met prachtige illustraties weet Oliver Jeffers een mooie boodschap over te brengen: ‘De wereld kan een verwarrende plek zijn. Maar eigenlijk is het ook heel simpel: je hoeft alleen maar aardig te zijn.’ Dit boek maakte hij voor zijn zoon. Bekijk ook Samen gaan bouwen, het boek dat hij schreef voor zijn dochter!Tip 2: Handje?

In het prentenboek Handje? van het gouden duo Tjibbe Veldkamp en Wouter Tulp wil Anna naar de apen, maar haar vader naar huis. Anna komt een jongetje tegen wiens vader wél naar de dierentuin gaat. Ze ruilen van vader. En Anna blijft ruilen: ze pakt de hand van steeds een andere vader… tot ze bij de apen is.

Tip 3: De grote hummelheisa

Na De grote tandenpoetsdag en De grote verkleedpartij is er nu ook De grote hummelheisa! Een geboortegolf in de dierentuin! Egel Egbert helpt waar hij kan bij alle babydrukte en vindt voor elk probleem een oplossing. Tenminste… zou hij zélfs de verdwenen kameleonbaby kunnen terugvinden?

Tip 4: Het monsterbonsterbulderboek

Jozua Douglas heeft naast zijn populaire kinderboeken ook twee prentenboeken geschreven, waaronder Het monsterbonsterbulderboek. Bruno tovert zijn ouders om tot monsters. Maar het leven met maffe monsterouders is toch niet zo leuk als hij dacht… Geïllustreerd door Marieke Nelissen!

Tip 5: We ❤️ Roald Dahl

Wie is er niet opgegroeid met Roald Dahl en de illustraties van Quentin Blake. Word nooit groot is een grappig prentenboek gebaseerd op de levensfilosofie van Roald Dahl: Never grow up. Mijn papa is fantastisch en Mijn mama is geweldig zijn twee hardkartonnen prentenboeken. Een ode aan de mama’s en papa’s!

Tip 6: Weg

Freek is gek op raceauto’s. Vandaag is een bijzondere dag: hij gaat met papa naar de formule 1! Buiten het circuit hoort Freek de wagens al testrondjes rijden. Maar eenmaal binnen krijgt Freek van papa een gehoorbeschermer op. Freek is beteuterd, maar het maakt hem ook vastberaden om dan in ieder geval zoveel mogelijk van de wedstrijd te zíén. En zo komt het dat hem iets opvalt wat niemand anders in de gaten heeft… Kan Freek een grote crash voorkomen?

Tip 7: ‘eerste woordjes’-boeken van Jimmy Fallon

Mama en Oma zijn twee van de vele humoristsche ‘eerste woordjes’-boeken van komiek Jimmy Fallon!Zijn jouw kinderen al wat ouder?

Ook dan is voorlezen leuk! Onze voorleestips:

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven