Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Nationale Voorleesdagen 2018: prentenboekentips

8 januari 2018

Nationale Voorleesdagen 2018

De Nationale Voorleesdagen 2018 gaan van start. Een mooi moment om een aantal prentenboeken uit te lichten. Prachtige prentenboeken om cadeau te geven en leuke boeken om voor te lezen!

120kus

De Kusjeskrokodil: eentje uit de Prentenboek TopTien
De Kusjeskrokodil is het resultaat van een samenwerking tussen twee toptalenten: Kinderjurywinnaar en Kinderboekenweekgeschenkschrijver 2018 Jozua Douglas en Loes Riphagen. Ze maakten een boek over Tim, het Verhaaltjesvarken, de Toedektijger en de Kusjeskrokodil. Je begrijpt het al: dit prentenboek is het perfecte voorleesverhaal voor het slapengaan!

Giagntosaurus van Jonny Duddle

Voor dino-fans
Gigantosaurus is een bestseller van Jonny Duddle en is ideaal voor echte dino-fans. Dit humoristische prentenboek is op rijm vertaald door Griffelwinnares Bette Westera en is daardoor fantastisch om voor te lezen. Duddle schreef eerder twee superleuke prentenboeken voor piratenfans: Piraten in de straat en Het piratenmaal.

Prentenboek Een perfect kind?

Een perfect prentenboek
Een perfect kind? is een perfect voorleesboek voor minder perfecte ouders. Perfect vertaald door Edward van de Vendel.

Handje? van Tjibbe Veldkamp en Wouter Tulp

Van een gouden duo
Tjibbe Veldkamp won onder meer drie Zilveren Griffels en de Kinderboekwinkelprijs. Wouter Tulp is een van Nederlands succesvolste illustrators, en animator voor onder andere de Efteling en Pixar. Een gouden duo dat het prachtige Handje? maakte.

De krijtjes staken! van Oliver Jeffers

Grote favoriet bij jong én oud
De krijtjes staken! won in 2015 een Zilveren Griffel en dat snappen wij! In dit grappige prentenboek van de populaire kunstenaar en illustrator Oliver Jeffers heeft Teun een probleem. Hij wil een tekening maken, maar als hij zijn kleurdoos opendoet vindt hij daarin alleen een stapel brieven. De brieven komen van zijn krijtjes, die staken. Zo wil Zwart voor meer dan alleen lijntjes gebruikt worden en Beige wil niet meer in de schaduw staan van Bruin. Heel grappig dus!

En voor de Oliver Jeffers-fans onder ons: eentje om naar uit te kijken! Deze zomer verschijnt Hier staan we van Oliver Jeffers bij De Fontein. Een prachtig prentenboek waarin Jeffers je laat kennismaken met de wereld. Bekijk alvast de boektrailer. Wij kunnen niet wachten!

Nog meer inspiratie? Hieronder vind je een overzicht van onze prentenboeken. 

[boekdb_sc_etalage id=”7″]

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven