Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Dit zijn de leukste boeken voor de Kinderboekenweek!

3 oktober 2019

kinderboekenweek2019

Van 2 t/m 13 oktober is het weer Kinderboekenweek! Tijdens deze week staan kinderboeken centraal en zijn er in het hele land allerlei activiteiten. 

Nog op zoek naar leuk materiaal om te gebruiken in de klas? Jozua Douglas, onder andere bekend van de populaire kinderboekenserie Costa Banana, heeft een speciaal openingsfilmpje voor de Kinderboekenweek gemaakt. Daarnaast vind je op zijn website meer handige filmpjes, tips voor in de klas en leuke acties om aan mee te doen.

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek: Reis mee! waar voortuigen centraal staan. Wij geven je een aantal tips die perfect aansluiten bij dit thema:

Omslag-UFO-ALARM/De Fontein / beeld van hees 2019.indd

Ufo-alarm van Jozua Douglas
Ufo-alarm
is het vierde deel in de supergrappige en avontuurlijke serie Costa Banana, met illustraties van Elly Hees. Vorig jaar schreef Jozua Douglas het Kinderboekenweekgeschenk en tevens het vijfde deel in deze serie: De eilandenruzie.

President Pablo Fernando krijgt een boodschap uit de ruimte. Wezens van een verre planeet willen hem als leider. Maar dan moet hij wel een ruimtereis maken. De president vindt het geweldig, maar zijn dochter Rosa heeft haar twijfels. Wie zijn deze wezens eigenlijk, en zijn ze wel te vertrouwen?Pech onderweg WT rug 28mm@1.indd

Pech onderweg van Jozua Douglas en Tosca Menten
Pech onderweg is een supergrappige verhalenbundel van schrijversduo De Gouden Grijns: Kinderjury-winnaars Jozua Douglas en Tosca Menten. Met zwart-witillustraties van Geert Gratama.

Een tijdmachine reist onbedoeld naar de dinosaurustijd, een duikbootje valt ten prooi aan een woest wezen en een spookkarretje neemt per ongeluk de verkeerde afslag in een spookhuis. De verhalen worden afgewisseld met grappige rijmpjes, limericks, reistips en nieuwe spreuken en wijsheden.Sjakie en de grote glazen lift van Roald Dahl

Sjakie en de grote glazen lift van Roald Dahl
Wie kent meesterverteller Roald Dahl niet? Zijn kinderboeken zijn wereldwijde bestsellers en de prachtige tekeningen van Quentin Blake blijven kinderen (en volwassenen) jaar op jaar verwonderen.
Sjakie en de grote glazen lift gaat verder waar Sjakie en de chocoladefabriek ophoudt: in Willie Wonka’s grote glazen lift.

Speciaal voor de Kinderboekenweek is er nu een goedkope paperback verkrijgbaar voor maar € 5,99!

voorplat_rgb_15dpi

Oma bouwt een motorboot van Steve Goetz en Eda Kaban
Oma heeft een boerderij, maar naast kippen, varkens en een enkele koe heeft oma vooral veel gereedschap.

Lees en zing mee op de melodie van ‘Old MacDonald Had a Farm’ met dit vrolijke prentenboek van Steve Goetz. Met prachtige illustraties van Eda Kaban. Leuk voor de kleintjes! Krijgen ze er geen genoeg van? Lees dan Opa bouwt een monstertruck!

 Meer tips
Toegegeven: deze kinderboeken sluiten niet aan bij het thema. Maar favoriet bij kinderen zijn ze zeker! Lach je rot met Bram Botermans in Vet koel. Lees een boek van Rachel Renée Russell zoals meidenfavoriet Partystress! of het nieuwste deel in de Max Kruimel-serie Crimineel cool. Of verbaas je over de meest bizarre records in Guinness World Records 2020.

Russell_13_Partstress! DEF_voorplat 150 dpi rgb
Max Kruimel Deel 3 Omslag 150 rgb
GWR 2020_NL_Omslag_Proef3b

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven