Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Lesbrieven bij de leukste prentenboeken

7 februari 2018

Leuk nieuws voor juffen en meesters! De Kleuteruniversiteit  maakte ontzettend leuke lesbrieven bij het met een Zilveren Griffel bekroonde prentenboek De krijtjes staken! van Drew Daywalt en Oliver Jeffers, en bij Handje? van gouden duo Tjibbe Veldkamp en Wouter Tulp

De krijtjes staken!
Teun wil een tekening maken, maar als hij zijn kleurdoos opendoet vindt hij alleen een stapel brieven van zijn kleurkrijtjes. Ze staken!

In de lesbrief De krijtjes staken! kunnen kinderen de krijtjes terugverdienen aan de hand van creatieve opdrachten en diverse taal- en rekenactiviteiten.

Wist je dat er nog meer leuke boeken zijn over Teun en zijn krijtjes? In De groeten van de krijtjes ontvangt Teun ansichtkaarten van verwaarloosde krijtjes. Daarnaast zijn er twee leuke kartonboeken: Tellen met de krijtjes en Kleuren met de krijtjes.

Handje?
Anna wil naar de apen, maar haar vader naar huis. Anna komt een jongetje tegen met een vader die naar de dierentuin gaat. Ze ruilen van vader. En Anna blijft ruilen: ze pakt de hand van steeds een andere vader… tot ze bij de apen is.

De bijbehorende lesbrief Meetkunde in de dierentuin bevat zestien activiteiten waarin meetkunde centraal staat. Uiteindelijk presenteren kinderen hun eigen dierentuin!

lesbriefbreed

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven