Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Is je kind weg van de Loser- en Muts-serie? Dan vindt hij of zij dit ook leuk!

6 mei 2019

Bijna iedereen kent deze megapopulaire series wel: Het leven van een Loser en Dagboek van een muts. Heeft jouw zoon of dochter alle boeken in deze series al gelezen, en ben je op zoek naar nieuw leesvoer? Hier zijn vijf te gekke tips.

Sale

Hannes knipsel
Leestip 1:
Hannes Hunebed

Deze supergrappige graphic novel neemt je mee terug naar de steentijd. Met Hannes is het prehistorisch lachen geblazen! Deel twee – Gaan met die sjamaan – ligt sinds 7 mei in de (web)winkel. Volledig in kleur!

Als er in de verte een rookpluim aan de hemel verschijnt en sjamaan Saffie blijkt te zijn verdwenen, wordt Hannes Hunebed prompt tot sjamaan verheven. Met als eerste taak: Saffie vinden.

Benieuwd hoe dit spannende verhaal vol actie, avontuur en grappen afloopt?

Sam knipsel
Leestip 2:
Sam en de schaduwridders

Sam en de schaduwridders is een hilarische graphic novel van Lincoln Peirce, de schrijver van de populaire serie Niek de Groot. Extra leuk voor kinderen die dol zijn op ridders en de middeleeuwen!

Sam reist met oom Berend, minstreel zonder publiek, door het land, maar als oom Berend ontvoerd wordt, is het aan Sam en de schaduwridders om hem te bevrijden en het koninkrijk in zijn oude glorie te herstellen.

Benieuwd of dit Sam gaat lukken?

Brugpieper knipsel
Leestip 3:
Brugpieper

De brugklas kan doodeng zijn, maar je kind kan zich de jaren daarvoor super goed voorbereiden door Brugpieper te lezen! Deze serie is perfect voor 9-plussers die fan zijn van Dagboek van een muts. Het tweede deel – Verkeerd verbonden! – ligt in de (web) winkel met gratis telefoonring. Extra leuk!

Pippa is dolblij als ze eindelijk een telefoon krijgt. Nu kan ze meedoen met haar klasgenoten! Maar zo’n mobieltje brengt ook heel veel problemen met zich mee. Lukt het Pippa daarmee om te gaan?

 

Slimme rik knipsel
Leestip 4:
Slimme Rik

Niet openen! is het eerste deel in de graphicnovelserie Slimme Rik van Mark Parisi. Té leuk!

Slimme Rik kan het niet helpen dat hij werd geboren met een supertalent en zoals veel artiesten voelt Rik zich onbegrepen. Niemand gelooft dat aliens hem in de gaten houden. Pas wanneer Rik ontdekt dat zijn meester zelf een ruimtewezen is, lopen de zaken echt uit de hand. Zal dat wel goed aflopen?

Leestip 5: Niek de Groot

Kent jouw kleine boekenverslinder Niek de Groot al? In deze serie zijn al meerdere boeken verschenen en elk deel zit boordevol humor.

In het eerste deel, Niek de Groot: brokkenpiloot, weet Niek dat hij voorbestemd is voor iets groots, iets geweldigs! Toch achtervolgt pech hem altijd. Niettemin blijft hij kalm en koelbloedig. Maar waarom laten mensen hem niet gewoon zijn gang gaan?

Niek de groot knipsel
LOSER__VetKoel 155

In juni verschijnt het nieuwe en dertiende deel in de Loser-serie: Vet Koel. Maar duurt dat voor jouw zoon of dochter nog veel te lang, dan hopen we je aan de hand van dit lijstje wat nieuwe leesideeën te hebben gegeven.

Wil je graag op de hoogte blijven van de nieuwste graphic novels? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je maakt dan ook nog eens kans op een hele stapel boeken.

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven