Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

De vijf leukste records uit de nieuwe Guinness World Records

12 oktober 2018

guinness1

De spiksplinternieuwe editie van Guinness World Records ligt weer in de winkel! Deze Nederlandse editie bevat verbluffende records van over de hele wereld, ook van Nederlandse recordhouders. Lees verder en ontdek de vijf favoriete records van De Fontein-medewerkers.

guinnessa

Grootste waterpistool

Brandmanager Maaike wil dit waterpistool wel gebruiken als het lekker warm is! Op 6 november 2017 presenteerde YouTuber, uitvinder en voormalig NASA-ingenieur Mark Rober het waterpistool, dat is gebaseerd op de supersoaker. Het pistool is 1,22 m hoog, 2,22 m lang en 0,25 m breed. De waterstraal is zo sterk dat je er glas mee kunt breken!

Op zijn YouTube-kanaal test en onderzoekt Mark de mafste wetenschappelijke projecten. Bekijk zijn filmpje van deze mega-supersoaker!

guinness4

Langste benen
Dit is Ekaterina Lisina, een Russische vrouw die het record houdt van de langste vrouwenbenen! Marketingcoördinator Tina is jaloers op haar 132 cm lange benen. Dat is twee keer zo lang als de kleinste vrouw ooit! Dankzij haar lange benen is Ekaterina ook het langste professionele model. In totaal is ze 2 meter en 5 centimeter lang.

guinness5
guinnessb


Hoogste snelheid achterwaarts heuvelaf skiën (dames)

Marketingcoördinator Ellis brak tijdens een skivakantie haar knie. En dat gebeurde helaas niet tijdens het uitvoeren van supercoole moves zoals die van Emelie Cruz. Deze freestyle-skiër bereikte op 27 maart 2017 achteruit skiënd een snelheid van 107,143 km/uur. Zo hard rijden auto’s ongeveer op de snelweg!

guinness8

Grootste breinaalden

Studente Elizabeth Bond uit Engeland maakte een set breinaalden van 4,42 m lang met een diameter van 9,01 cm! Ze maakte de naalden als onderdeel van haar Art and Design-werkstuk in het laatste jaar van haar studie. Videomarketeer Marilou zou ook wel willen leren breien, maar misschien niet met zulke grote breinaalden…

guinness9

Meeste gestapelde dobbelstenen op een kattenpoot

Bureauredacteur Mirjam is dol op kattenrecords! Guinness World Records 2019 staat natuurlijk vol met leuke dierenrecords. Neem het record van huiskat Bibi. Hij balanceerde in totaal tien dobbelstenen op één poot (hier afgebeeld met negen). Hij kan ook alle dertien speelkaarten van één kleur in één poot omhooghouden. Op 9 februari 2018 had een YouTube-video van Bibi wel 37,250 views! Hij woont bij zijn baasje Siew Lian Chui in Maleisië.

Nog meer records lezen? Bestel Guinness World Records 2019 dan snel via onze eigen vertrouwde webwinkel Boekenwereld.com.


Dit boek is perfect voor alle leeftijden! Een ultieme sensatie voor iedereen die nieuwsgierig is. En wist je dat er ook een Gamerseditie is voor echte gameliefhebbers?

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven