Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

De gaafste Guinness World Records-recordhouders van eigen bodem!

23 september 2021

Guinness World Records boek cover

Een wereldrecord vestigen is best lastig, maar toch hebben een paar helden uit Nederland en België het voor elkaar gekregen! Benieuwd naar alle wereldrecords uit binnen- én buitenland? Bestel dan de nieuwste editie, Guinness World Records 2022, en verbaas je over de meest fantastische records. Centraal thema is: ‘Bescherm onze aarde’; het boek staat vol tips om zelf ook een steentje bij te dragen. Nieuwgierig geworden naar de recordhouders uit de lage landen? We hebben er hier alvast een paar op een rijtje gezet.

1. Meeste romans in een detectivereeks met dezelfde hoofdpersoon

Uitgeverij de Fontein staat zelf in het Guinness World Records boek dit jaar! De Baantjer-serie, met in de hoofdrol detective Jurre de Cock, is de langst lopende detectivereeks met dezelfde hoofdpersoon ter wereld. De Cock (met ceeooceekaa) werd in de jaren 60 bedacht door voormalig politieagent Appie Baantjer. Hij schreef de eerste 70 delen. Na zijn dood in 2010 schrijft auteur Peter Römer verder, en begin volgend jaar zal deel 90 in de boekhandels liggen. Wat een prestatie! Misschien ook leuk om zelf een record ‘de snelste lezer van alle Baantjer-boeken’ te vestigen? 

Guinness World Records boek wafels

2. Hoogste stapel wafels

Zeg je België, dan zeg je natuurlijk wafels! De broers Francis en Michel De Buck hebben in Au Pingouin, hun restaurant in Blankenberge, België, een wafeltoren van 91,5 cm hoog gebakken en gebouwd. Ze hadden zich een beetje laten meeslepen door het testen van hun nieuwe wafelijzer, dus waarom niet meteen een wereldrecord vestigen? Hopelijk hebben ze achteraf ook genoten van de wafels.

3. Grootste ballonsculptuur van een dinosaurus

Ja, echt waar. Een team van drie ballonkunstenaars, waaronder Nederlander Guido Verhoef, en 34 helpers hebben in 2 dagen tijd 150.000 ballonnen opgeblazen en samengevoegd om een gigantische Tyrannosaurus Rex te creëren. En bonus, alle ballonnen waren biologisch afbreekbaar! Daar is de planeet ook blij mee. Dat doet de gemiddelde feestclown ze niet na.

Guinness World Records boek dino

4. Meeste minidominostenen om laten vallen

Dominosteentjes laten vallen – daar zijn de Nederlanders heel erg goed in. Ook in het klein! Dominoartiest Wasilja Peterse had wel 3.202 dominosteentjes van 1 centimeter hoog opgezet en ze weer om te laten vallen. De steentjes zijn zo klein dat ze met een pincet geplaatst moesten worden, en het kostte Wasilja 9 uur om het af te ronden. Hij zei na afloop: ‘De minidominostenen boeiden me echt. Ik heb heel vaste handen en ik wilde kijken of ik ermee kon bouwen.’


5. Langste bodybuilders (heren en vrouwen)

Dat Nederlanders lang zijn is geen geheim. Het is dan ook niet zo heel gek dat de langste mannelijke én vrouwelijke bodybuilders allebei uit Nederland komen. Olivier Richters, ondertussen bekend als The Dutch Giant, is de langste man met een lengte van 218,3 cm, en Maria Wattel is de langste vrouw met 182,7 cm. 

Benieuwd geworden naar nog meer recordhouders? Guinness World Records 2022 is nu overal verkrijgbaar!

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven