Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Charlie and the Chocolate Factory Musical!

12 september 2022

Goed nieuws voor alle Roald Dahl-fans: Sjakie en de chocoladefabriek komt tot leven in de meeslepende musical Charlie and the Chocolate Factory! Een verhaal over de kracht van verbeelding, over dromen, over (groot)ouders en kinderen, over het stokje overdragen en vooral: over dat er altijd een kans op geluk is, hoe klein die ook lijkt te zijn.
Vanaf nu is de musical door heel Nederland te zien.Het verhaal

De wereldberoemde Willy Wonka opent de poorten van zijn mysterieuze chocoladefabriek, maar slechts voor vijf gelukkigen die een gouden ticket weten te vinden. Het is de grootste wens van de jonge Charlie om de fabriek te mogen bezoeken, iets waar hij al jaren van droomt en alles voor over heeft. Maar het gezin van Charlie is arm en de kans op het vinden van een gouden ticket is heel klein. Een schril contrast met de vier kinderen uit de welgesteldere milieus, die zonder veel moeite een gouden ticket weten te bemachtigen. Maar Charlie heeft geluk en vindt het laatste ticket. Samen met de vier andere ticketwinnaars gaat hij op een onvergetelijke reis door de wondere wereld van Willy Wonka’s chocoladefabriek. Wat begon als een rondleiding blijkt echter een test van de eigenzinnige Willy Wonka te zijn, om een waardige opvolger als directeur van zijn fabriek te vinden. 

Bron www.charliedemusical.nl


De Fontein was erbij!

Op 11 september was het zo ver: de première van Charlie and the Chocolate Factory De Musical. En wij mochten erbij zijn!
De middag begon al goed: eenmaal gelopen over de rode, nee… paarse loper, kwamen we binnen bij het Johnny Doodle-station. We mochten onze eigen chocoladereep maken. Als echte Willy Wonka’s gingen we aan de slag: marshmallows, caramelfudge, nootjes, browniestukjes. Onze dag kon niet meer stuk!
Om 2 uur was het dan zo ver: de musical begon. En wat was het een fantastische show! De cast, inclusief de vijf kinderen (!) waarvan één de hele show op rolschaatsen, was spectaculair. Met hun prachtige stemmen brengen ze het verhaal en de liedjes naar het publiek. Op een relatief klein podium weten ze de fantasiewereld van Roald Dahl neer te zetten en je gelooft meteen dat je in de chocoladefabriek rondloopt. Applaus ook voor het décor!
We hebben gelachen, meegeleefd, jaloers geluisterd naar de prachtige stemmen, enorm veel chocola gegeten, maar vooral genoten! Een musical die het boek van Roald Dahl eer aan doet en een absolute aanrader voor jong én oud!Krijg je maar geen genoeg van Charlie (Sjakie) en Willy Wonka? Lees dan ook het boek Sjakie en de chocoladefabriek en beleef opnieuw de wonderlijke wereld van de chocoladefabriek!

Koop ‘m bij jouw favoriete (online) boekwinkel of bestel ‘m direct via onderstaande knop via onze eigen webshop Boekenwereld.com!

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven