Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

6 verbazingwekkende records uit het nieuwe Guinness World Records 2021

13 oktober 2020

 
 

Op 17 september 2020 kwam Guinness World Records 2021 uit en dus kunnen we weer genieten van de leukste, gekste en verbazingwekkendste records. Heb jij de nieuwe editie nog niet in huis, maar ben je wel razend benieuwd? In dit blog geven wij je alvast een voorproefje van records die je niet mag missen!

 
 
 

  1. Hoogste snelheid in een door het lichaam bestuurd pak met straalaandrijving

Met een snelheid van 136,891 km/u ging Richard Browning, de echte ‘Iron Man’, de lucht in boven Brighton Beach in East Sussex, Groot-Bittannië. Met zijn pak verbrak hij zijn eigen record, dat hij eerder gevestigd had op GWR Day in 2017. Dankzij de stabiliserende vinnen op zijn benen en verbeterde technologie kon Browning veel hogere snelheden bereiken dan voorheen. Dat klinkt alsof hij zijn huidige record nog eens zal verbreken…

 
 

2. Langste kauwgomwikkelketting

Wauw! Gary Duschl (VS) besteedde meer dan 42.000 uur aan het creëren van een kolossale kauwgomwikkelketting. De ketting is 32,55 km lang en bevat 2.583.335 afzonderlijke wikkels. Deze ketting is zo lang dat hij wel 23 keer rond het Pentagon in Washington, Verenigde Staten, gewikkeld kan worden. Wat een geduld!

 
 
 
 

3. Grootste mondopening

Pac-Man moet het afleggen tegen Isaac Johnson. Hij kan zijn mond namelijk 9,34 cm opensperren. Dat is groot genoeg om een honkbal in zijn mond te stoppen, wauw! Isaac was pas 14 jaar oud toen hij het record opeiste in 2019.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4. Grootste verzameling Funko Pop!-figuren

Toen een collega van Paul Scardino (VS) hem een Funko Pop!-figuur als verjaardagscadeau gaf had hij geen idee wat hij zou veroorzaken. Op dat moment was Pauls obsessie namelijk geboren. Bij de laatste telling, op 15 december 2018, had hij 4.475 van deze plastic poppetjes met grote hoofden in zijn collectie!

 
 
 
 
 
 

5. Meeste houten planken kapotgeslagen in 1 hand in 1 minuut

Het echtpaar Chris en Lisa Pitman, beiden vechtinstructeurs, heeft elk de meeste houten planken kapotgeslagen met 1 hand in 1 minuut. Wij krijgen al pijn aan onze handen als we er alleen aan denken!

 
 
 
 
 
 
 
 

6. Hoogste hanenkam

Met een hoogte van 108,2 cm heeft Joseph Grisamore (VS) de hoogste hanenkam. Het zwaartekracht tartende kapsel is gebeeldhouwd door zijn moeder Kay, die haarstyliste is, en zijn vrouw Laura. Kay had er een halve bus van haar favoriete haarlak voor nodig!   

 
 

In de nieuwe editie staan nog veel meer van zulke grappige en gekke records. Een perfect cadeautje voor je kids (en stiekem ook voor jezelf). Bestel direct en je hebt het boek morgen in huis!

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven