Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

5 tips om meer te lezen

10 april 2019

Veel lezen is goed voor je. Lezen ontspant, en je concentratie en geheugen worden er beter van. Volgens onderzoek van Yale, een universiteit in Amerika, is het zelfs zo dat mensen die veel lezen gemiddeld 2 jaar ouder worden! Is dat even fijn!

Redenen genoeg om meer te lezen. Maar hoe doe je dat? Wij hebben 5 tips voor je op een rijtje gezet.

1552051754

TIP 1: Papier geeft niet iedereen plezier

Hoewel sommige boekenliefhebbers misschien zullen gruwelen van e-books en audiobooks, is het op bepaalde momenten echt een uitkomst. Met een e-reader kun je makkelijk veel boeken meenemen. Zo kom je nooit zonder leesvoer te zitten! Erg handig als je met het vliegtuig gaat en je koffer anders veel te zwaar zou zijn.

Audiobooks bieden de mogelijkheid om boeken te ‘lezen’ zonder dat je handen of ogen daarbij nodig zijn. Zo kun je dus een boek luisteren terwijl je bezig bent met iets anders. Ideaal tijdens saaie klusjes zoals je kamer schoonmaken.

Op zoek naar een spannend e-book? Deze maand zijn 9 e-books van Mel Wallis de Vries voor een goedkoop prijsje beschikbaar!

Burgers_Complot_3D

TIP 2: Lees samen

Lezen is natuurlijk vooral iets wat je alleen doet. Maar je kunt er ook een groepsactiviteit van maken! Lees samen hetzelfde boek, om er vervolgens over na te praten. Dat is super gezellig en zo kun je elkaar motiveren.

Bovendien kun je door boeken uit te wisselen veel meer lezen, zonder dat je alles zelf hoeft te kopen. Ideaal wanneer je allebei fan bent van een bepaalde serie met heel veel boeken, zoals bijvoorbeeld de politie niet betreden-boeken.

TIP 3: Probeer eens iets nieuws

We zijn allemaal anders en vinden allemaal iets anders leuk. Het is dus heel belangrijk om nieuwe dingen uit te proberen. Dat je iets niet leuk vindt wat een heleboel anderen wel leuk vinden, betekent niet dat er geen enkel boek is dat voor jou gemaakt is. Geef niet op en ga op zoek naar de boeken die jij leuk vindt! Dat zijn er waarschijnlijk veel meer dan je denkt.

TIP 4: Ga nergens naartoe zonder boek

Smartphones, Nintendo DS, tablets, laptops, we hebben allerlei manieren om ons te vermaken met apparaten en dus zeulen we ze overal mee naartoe. Maar dan komt dat vervelende moment dat je batterij het begeeft, je geen oplader bij je hebt en je tóch niks te doen hebt…

Wij hebben de oplossing: een boek raakt nooit leeg! Als je je boek overal mee naartoe neemt en die momentjes dat je niks te doen hebt gebruikt om weer een paar bladzijdes te lezen, heb je zo een heel boek uit. Twee vliegen in één klap dus, want je leest meer en het wachten wordt er een stuk leuker door!

Ieorg Idur omslag

En mocht je het zwaar vinden om dikke boeken mee te nemen, dan zijn er ook leuke dunne boekjes. Denk bijvoorbeeld aan Kil van Mel Wallis de Vries of Ieorg Idur van Roald Dahl.

TIP 5: Maak er geen verplichting van

Wanneer je ergens toe gedwongen wordt, wordt het automatisch een stuk minder leuk. Maak van lezen dus geen verplichting. Moet je veel lezen voor school, maar lukt dat niet? Probeer dan eerst iets voor jezelf te lezen, gewoon voor de lol.

Houd het leuk, dan gaat lezen veel beter!

Wil je op de hoogte blijven van de leuke boeken die bij ons verschijnen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven