Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Zomerboekentips van de redactie ☀

11 april 2020

Achter de schermen zijn we alweer druk bezig met de boeken die dit najaar verschijnen, maar jullie kunnen je nog verheugen op alles wat er deze zomer in de (web)winkels ligt! Onze uitgever en redacteuren vertellen je graag wat hun favoriete boeken van deze zomer zijn.
Naar welk boek kijk jij het meest uit?

3D cover Het veilige huis - Anna Downes

Jeannette Ploeger, uitgever
Het veilige huis is een perfecte thriller voor op vakantie (mocht dat alweer kunnen), en in elk geval voor op het balkon of in de achtertuin.
Alles zit tegen voor Emily, en als ze de kans krijgt om naar Frankrijk te vertrekken om daar als nanny aan de slag te gaan, grijpt ze het met beide handen aan. En al mag ze het terrein niet af en zijn buitenstaanders niet welkom, wát een heerlijk luxe leven leidt ze daar! Maar al snel krijgt ze twijfels, is dit leven niet te mooi om waar te zijn? Welk geheim gaat schuil achter deze idylle… Het veilige huis is een boek waar je doorheen raast, en waar je heerlijk in kan verdwijnen. Ik vind het echt een aanrader. Het ligt in de winkel op 23 juni!


Claudia van der Werf, redacteur
Als het gaat om thrillers, houd ik ook van het type ‘te erg / te eng voor woorden. Van de boeken van Jilliane Hoffman krijg ik daarom nooit genoeg, zij weet het kippenvel op je armen te brengen, het hart in je keel en de koude rillingen over je rug.
Haar nieuwe boek Regels van het spel is wederom niet voor degenen met een zwakke maag. Procureur C.J. Townsend komt in een gruwelijke zaak die zij moet behandelen een geheim forum op internet op het spoor waarin veel geld wordt betaald om toe te kijken hoe vrouwen deelnemen aan een gruwelijk spel waarbij ze uiteindelijk sterven.

Het sterke aan de stijl van Hoffman is dat ze juist níet alle details de hele tijd beschrijft, maar dat ze een meester is in het oproepen van spanning door juist hetgeen wat níet verteld wordt.


Sabrina Verbeek, redacteur
De hartverscheurende roman Het meisje in de witte kimono speelt zich deels af in Japan in 1957. Als de Japanse Naoko verliefd wordt op een Amerikaanse soldaat, komt ze daarmee lijnrecht tegenover haar familie te staan. Die situatie is niet uit de lucht gegrepen, maar gebaseerd op hoe het toen echt was ten tijde van de Amerikaanse aanwezigheid in Japan.
De gesloten Japanse cultuur maakte dat het een schande was als iemand in de familie trouwde met een niet-Japanse partner. Een kind dat niet volledig Japans was, werd al helemaal niet geaccepteerd en dat heeft geleid tot afschuwelijke situaties. De tegenhanger van Naoko’s verhaal is het hedendaagse verhaal van Tori, een Amerikaanse die ontdekt dat haar vader tijdens zijn marinedagen in Japan was gestationeerd. Als hij sterft, vindt ze in zijn spullen een brief die haar hele leven op zijn kop zet. Ze reist naar Japan om antwoorden te vinden en zo komen die verhaallijnen op een mooie manier bij elkaar.
Dit boek heeft me ontzéttend ontroerd, en ik vond het heel heftig maar ook schitterend en meeslepend.


Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven