Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

De kick ass top 6!

12 september 2019

Wij houden van lijstjes, jij ook? Dit keer hebben we een top 6 gemaakt van boeken met kick ass personages in de hoofdrol. Misschien ben je zelf niet zo stoer en avontuurlijk aangelegd, dan is het toch heerlijk dat je via een boek – vanuit je lekkere veilige plek op de bank – van alles kunt beleven.

Hier komen ze!

3D_SHARPE_WaarheidTess Sharpe – De onversneden waarheid – Harley McKenna

Een van de meest onverschrokken personages is Harley McKenna. Ze is de dochter van drugsbaas Duke McKenna, niemand verhandelt meer wapens en drugs en niemand vermoordde meer mensen dan Duke McKenna. In Harley ziet hij de opvolger voor zijn drugsimperium. Hij heeft haar geleerd dodelijk te zijn, maar in tegenstelling tot Duke heeft Harley wél een geweten. En dat maakt haar zo geweldig kick ass!

Alter egoEmelie Schepp – Memento, Narcotica, Post mortem, Postuum, Alter ego – Jana Berzelius
Officier van justitie Jana Berzelius uit de boeken van Emelie Schepp is heel sterk en stoer, niks lijkt haar te raken. Maar ondertussen wordt ze geplaagd door gruwelijke herinneringen uit haar jeugd. Wat gaat er schuil achter de nu zo sterke Jana? En is zij eigenlijk wel te vertrouwen? Je blijft het je afvragen, maar je gaat ook van haar houden. En na één boek over haar, wil je gewoon meer en haar beter leren kennen.

3D_MOYES_SterrengeverJojo Moyes – De sterrengever – Margery en Alice
Kick ass personages vind je niet alleen terug in thrillers. De vrouwen in de nieuwe roman van Jojo Moyes kunnen er ook wat van. Alice en Margery vielen ons met name op. Samen met Beth, Sophia en Izzy vormen zij de te paard reizende bibliotheek van Baileyville, Kentucky (1937). Tegen de achtergrond van het ruige landschap en een bekrompen gemeenschap vechten zij voor hun rechten en ontstaat er een sterke vriendschap.

3D_ROSE_Veilig

Karen Rose – Nergens veilig – Tess Ciccotelli
In de boeken van Karen Rose zit een perfecte mix van misdaad en liefde. In het nieuwe boek Nergens veilig volgen we psychiater Tess Ciccotelli. Iemand bedreigt haar patiënten, dwingt hen tot zelfdoding en zorgt dat het lijkt of Tess daaraan schuld heeft. Tess kan de volledige waarheid niet vertellen, daarmee zou ze haar beroepsgeheim schenden. Ook niet wanneer rechercheur Aidan Reagan haar vraagt om een lijst potentiële slachtoffers. En zelfs niet wanneer zij zelf in gevaar blijkt te zijn.

FALLON_Vrienden_3DJane Fallon – Mijn zoete wraak (Paula) en Even goede vrienden (Amy)
De boeken van Jane Fallon worden wel omschreven als wraakromans revenge novels, een genre dat Jane uitgevonden heeft. Jane is al jaren samen met topkomiek Ricky Gervais, je kunt je voorstellen dat de humor ook doorsijpelt in de boeken van Fallon. In Mijn zoete wraak en Even goede vrienden nemen de vrouwen het lot in eigen hand en besluiten wraak te nemen op hun overspelige echtgenoot. Met veel humor smeden ze de beste wraakplannen!

3D_GROSS_AlleenAndrew Gross – Alleen hij –  Nathan Blum
Een van de meest kick ass mannelijke personages is de jonge Pool Nathan Blum in Alleen hij. Hij is Europa ontvlucht en werkt als vertaler voor de Amerikanen. Hij spreekt vloeiend Duits en Pools, hij is vindingrijk en nu hij alles en iedereen is verloren in de oorlog, is hij vooral vastbesloten zijn leven een zinvolle nieuwe wending te geven. Wanneer de Amerikanen hem vragen het welhaast onmogelijke te doen, aarzelt hij niet. Hoe kick ass wil je het hebben!?

Welk boek gaat er bovenaan jouw lijstje?

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven