Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)

IJskoud de beste Scandinavische thrillers!

5 januari 2022

Wat is er dit koude begin van het nieuwe jaar beter dan een paar spannende thrillers? De beste Scandinavische thrillers natuurlijk! We hebben ondertussen al een fijn rijtje Scandinavische auteurs en hebben deze nagelbijtend spannende thrillers voor je op een rijtje gezet.

Officieel vallen alleen Noorwegen, Zweden en Denemarken onder Scandinavië, maar voor het overzicht hebben we ook de auteurs uit IJsland en Finland opgenomen in dit overzicht van Scandinavische thrillers. Dezelfde sfeer, spanning en kwaliteit!

Scandinavische thrillers

Scandinavische thrillers - Eva Björg Ægisdóttir

We beginnen met onze nieuwste aanwinst: Eva Björg Ægisdóttir. Vanuit het duister is een ijzingwekkend debuut van de nieuwe IJslandse Queen of Crime!

Eva Björg Ægisdóttir groeide op in Akranes, het decor van haar thrillers, maar woont en werkt inmiddels in Reykjavík. Voor haar debuut Vanuit het duister ontving zij de Blackbird Award, de prijs voor het beste IJslandse thrillerdebuut van het jaar.

 

Eva Björg Ægisdóttir - Vanuit het duister

 

Over Vanuit het duister
Een vrouw wordt vermoord aangetroffen aan de voet van een vuurtoren in Akranes, IJsland. Rechercheur Elma stuit op een reeks duistere geheimen die de lokale gemeenschap liever verborgen houdt…

Vanuit het duister is verkrijgbaar als paperback, e-book en audioboek.

 


Scandinavische thrillers - Emelie Schepp

Dan de boeken van Emelie Schepp over officier van justitie Jana Berzelius, die geheimen met zich meedraagt die haar soms in een lastig parket brengen, persoonlijk én in haar werk. Begin met Memento en we weten zeker dat je niet meer wilt stoppen!

Emelie Schepp groeide op in een klein stadje in het zuiden van Zweden. Ze werkte jarenlang als marketing- en communicatiespecialist maar was daarnaast altijd aan het schrijven. In 2015 brak ze door met haar thriller Memento, die met lovende kritieken werd overladen. Daarna verschenen NarcoticaPost mortem, Postuum, Alter ego en Sub rosa.

Klik voor meer informatie over deze boeken van Emelie Schepp op het omslag. Wil je direct beginnen met lezen? Alle delen zijn ook verkrijgbaar als e-book en te luisteren als audioboek!

Emelie Schepp - Memento

Officier van justitie Jana Berzelius werkt aan een moordzaak die gruwelijke herinneringen aan haar verleden oproept. Wat gaat er schuil achter de nu zo sterke Jana? Is zij eigenlijk wel te vertrouwen?

Emelie Schepp - Narcotica

In een trein wordt een dode vrouw aangetroffen. Officier van justitie Jana Berzelius wordt op de zaak gezet. De verdenkingen wijzen in de richting van Danilo, de man die zij liever zou vergeten.

Emelie Schepp - Post mortem

Jana Berzelius leidt het onderzoek naar een seriemoordenaar. Maar Jana heeft zo haar eigen problemen: haar aartsvijand Danilo is ontsnapt en dwingt haar haar grenzen  – en de wet – te overtreden.

Emelie Schepp - Postuum

Officier van justitie Jana Berzelius onderzoekt een moord en ontvoeringszaak. Wanneer haar vijand Danilo zich weer in haar leven mengt moet zij alles op alles zetten om het kind levend terug te vinden.

Emelie Schepp - Alter ego

Twee vrouwen zijn vermoord. Jana Berzelius verdenkt Simon Norell, een man die zijn familie doodde. Maar Simon zwijgt. Er is maar één iemand die zijn vertrouwen kan winnen – Jana’s vijand: Danilo Peña.

Sub rosa

Jana Berzelius onderzoekt moorden binnen een crimineel netwerk maar realiseert zich dat de zaak rechtstreeks met haar te maken heeft. Ze krijgt onverwachte hulp om de waarheid te verbergen…


Scandinavische thrillers - Arttu Tuominen

Om naar uit te kijken: Bloedbroeders van de Finse Arttu Tuominen. Het eerste deel in een nieuwe serie, de Rivierdelta-serie die zich afspeelt in het Finse dorpje Pori.

Arttu Tuominen is een Finse milieu-inspecteur en misdaadauteur. Tuominen onderscheidt zich door zijn actuele en geëngageerde thrillers die een stem geven aan degenen aan beide kanten van de wet. Voor zijn debuut Bloedbroeders ontving hij de Johtolanka-prijs.

Arttu Tuominen - Bloedbroeders

Over Bloedbroeders
Commissaris Jari Paloviita moet zijn jeugdvriend Antti, die hem redde van meedogenloze pesters, arresteren wegens moord. Weegt de loyaliteit aan zijn vriend zwaarder dan zijn wettelijke plicht?

Bloedbroeders verschijnt op 1 februari als paperback, e-book en audioboek.

 


Klik voor meer informatie over deze Scandinavische thrillers op het omslag of op de knop bij het boek. Daar kun je ook direct bestellen in onze webshop Boekenwereld.com. Je kunt deze thrillers natuurlijk ook bestellen bij jouw favoriete boekhandel.

Laat je ons weten welke van deze Scandinavische thrillers jij gaat lezen? Dat kan via Facebook en Instagram, vergeet ons niet te taggen of #uitgeverijdefontein te gebruiken!

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven