Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Baantjer deel 84: ‘De Cock en de zwarte weduwe’ nu overal verkrijgbaar!

5 februari 2019

De Cock en de zwarte weduwe, deel 84 in de Baantjer-serie, met in de hoofdrol rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder van bureau Warmoesstraat in Amsterdam.

Omslag 84_Baantjer_De Cock en de zwarte weduwe rgb 150 dpi

De Cock is op Zorgvlied voor de begrafenis van Cor Huidekooper, een vroegere collega. Iedereen, ook de verse weduwe, is verbaasd als er bij het afscheid een jonge vrouw naar voren stapt en als eerste een rode roos op de kist laat vallen. Niemand weet wie zij is.
Tot ieders verbazing staat enkele dagen later in de krant te lezen dat Cor vermoord zou zijn. De Cock en Vledder gaan op bezoek bij de journalist die het artikel schreef, en ook sporen ze de jonge vrouw op. Het lijkt erop dat Cor in de jaren na zijn tijd bij de politie een dubbelleven heeft geleid…

De Cock, met ceeooceekaa, komt terug, maar dan in een nieuwe jas. In een speelfilm gevolgd door een serie voor Videoland en RTL 4.

De kijker maakt kennis met een jonge Jurre de Cock, gespeeld door Waldemar Torenstra. De rol van zijn partner, Tonnie Montijn, wordt vertolkt door Tygo Gernandt. De regie is in handen van Arne Toonen (Dik Trom, De Boskampi’s). Het idee voor de serie en film is afkomstig van Thijs Römer en Peter Römer.

In de roerige jaren ‘80 wordt rechercheur De Cock gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn stuit De Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

De speelfilm is vanaf 18 april in de bioscoop en dient als kick-off voor de gelijknamige nieuwe dramaserie.

 

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven