Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Annette van Luyk schrijft debuut over datingfraude

22 mei 2018

Op 22 mei is Een perfecte illusie van Annette van Luyk verschenen.  Een spannende roman over datingfraude. Wij stelden Annette drie vragen om haar beter te leren kennen.


Hoe kwam je op het onderwerp internetscam?

Ik heb het een paar jaar geleden zien gebeuren met een vriendin. Toen ze me vertelde over haar nieuwe liefde die ze via internet had ontmoet, gingen bij mij de alarmbellen af. Ze was echter zo verliefd, dat ze er met open ogen intuinde. Toen er steeds meer gevallen van internetscam in het nieuws kwamen, ontstond bij mij het idee om er een boek over te schrijven.

Je bent nu 55 jaar en debuteert relatief  laat. Wat maakt dat je nu bent gaan schrijven?

Ik heb mijn hele leven al willen schrijven, maar schoof het altijd op de lange baan. Toen het onderwerp internetscam me maar bleef bezighouden viel het kwartje: ik moet nú gaan schrijven. Een perfecte illusie is een boek met zowel thriller- als romantische elementen.

Door welke auteurs laat je je inspireren?

Ik houd van auteurs met een nuchtere schrijfstijl zoals Esther Verhoef en Heleen van Royen. Daarnaast houd ik ook erg van boeken die een bijzondere reis of avontuur beschrijven, zoals Wild van Cheryl Strayed.

Ben je benieuwd geworden naar het boek? Klik hier voor meer informatie en een leesfragment en hier als je Een perfecte illusie direct wilt bestellen bij onze eigen webshop Boekenwereld.

luyk

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven