Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
 • Tik Tok

Zo stop je jouw kerstvakantie vol met boeken

15 december 2020

De kerstvakantie komt eraan. Ook al is die nogal wat anders dan normaal, we moeten er toch weer het beste van maken. Daarom geven wij een aantal tips om je kersvakantie vol met boeken te stoppen, maar dan wel allemaal thuis!

Kerstvakantie boeken
 • Lees het boek dat in 2020 bovenaan je nog-te-lezen-lijst stond
  Dat boek moet toch in ieder geval wel echt in 2020 gelezen zijn hè. Nu kan je hier eindelijk de tijd voor nemen!
 • Maak een lijst met boeken die je komend jaar echt wilt lezen
  Begin met de boeken die al tijden in de kast staan, geef ze een kans! Daarna kun je alle toplijstjes van 2020 doorspitten en op zoek naar de pareltjes die er in 2021 aankomen.
 • Kijk de verfilming van een van je favoriete boeken
  Heb je het nooit aangedurfd om de film te kijken die gebaseerd is op een van je favoriete boeken? Gewoon doen, nu heb je er tijd voor. Wij tippen in ieder geval de kerstfilm Let it snow. Lees daarna ook het boek nog eens, kijken wat de verschillen zijn!
 • Zin om een beetje creatief bezig te zijn?
  We vonden op de leuke site Lekkerlezenlekkerboek.nl boekenlegger DIY’s. Bekijk ze snel en ga lekker knutselen.
 • Orden je boekenkast
  Heb je veel nieuwe boeken gekocht dit jaar, maar ben nog niet helemaal tevreden met je boekenkast? Misschien is dit wel het moment om je boekenkast opnieuw in te richten. Op Pinterest pinnen we de mooiste boekenkasten die we tegenkomen, wellicht vind je daar nog wat extra inspiratie.
 • Organiseer een online leesclubavond
  Normaal gesproken zou je misschien wat mensen uitnodigen om gezellig over een boek te kletsen, doe dat nu online! Zorg dat iedereen hetzelfde boek leest, haal allemaal wat lekkers in huis en zet Zoom/Teams/Facetime aan. Heb je inspiratie nodig? Bekijk dan onze leesclubpagina, daar hebben we voor veel boeken een lijstje met discussievragen voor je klaargezet.
 • Nog op zoek naar het perfecte cadeau?
  Een boek is altijd een goed idee! Grijp je kans en bezorg jouw lokale boekhandelaar een glimlach door in hun webshop te bestellen. Tips nodig? Bekijk onze cadeautips voor het hele gezin.

Wij lezen onze favoriete boeken van 2020 nog een keertje, welke dat zijn kun je binnenkort zien op onze Instagrampagina!

Mocht je geen vrije dagen hebben: succes! En anders: geniet van deze (gekke) dagen! 

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven