Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Het leven van een redacteur – deel 4

28 mei 2020

Lezen in tijden van corona

Sabrina werkt als redacteur bij De Fontein en ze blogt af en toe over hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Nu schrijft ze over lezen in tijden van corona. Ze werkt nu thuis, maar daar is wel veel herrie, of muziek luisteren tijdens het werken en lezen goed werkt? Daarover deel 4 van Lezen in tijden van corona.

Ik werk vanuit huis deze weken. Gelukkig heb een studeerkamer met een desktop. Helaas heb ik een partner die leraar is en vanuit diezelfde studeerkamer lesgeeft. Via videobellen. Hardop. En dan moet ik me proberen te concentreren op m’n eigen werk…

Lang leve de Bose Q35 met geluidsonderdrukking! Maar dat apparaat redt het niet in zijn eentje, daar moet dan nog wat muziek overheen om de wereld écht buiten te kunnen sluiten.

Op kantoor staat bij ons heel bewust nooit de radio aan en hebben we elke dag een stilte-uur om een vrij logische reden: als je met taal bezig bent, leidt muziek of gepraat nogal af. Kan ik bewijzen: heb je even niks te doen en wil je een grappig proefje doen?

  1. Zet een Nederlandstalige artiest op en probeer een tekstje in het Engels te schrijven.
  2. Zet een Engelstalige artiest op en probeer een tekstje in het Nederlands te schrijven.

Hoe gaat dat?

Juist. Dat werkt dus niet briljant. De uitzondering is in mijn geval als ik een artiest héél goed ken, een album grijsgedraaid heb, dan kan ik soms de muziek op de achtergrond houden. Maar dan moet je absoluut niet op ‘shuffle’ drukken, dat de volgorde niet meer klopt, want daar ga je. 

Dus ik heb één cd met pianomuziek (Laurens van Rooyen mensen, oldskool) die ik op kantoor nog weleens op m’n koptelefoon zet. Maar thuis, elke dag, op repeat, dezelfde cd – je wordt gék.

Vandaag een eureka-momentje. Oké, ik spreek Nederlands en ik spreek Engels, maar ik spreek geen Spaans. En had ik niet ergens…? Ja hoor.

Dus nu deelt Laurens zijn spotlight met de Buena Vista Social Club. Klinkt lekker, geen idee wat ze zeggen. Zo heb ik mijn muziek graag, de komende weken 😉

Groetjes,

Sabrina

 
 

Dochters van de samba

PS ik vraag me af of je dan Dochters van de samba kunt lezen met deze cd op – het speelt zich niet af op Cuba, maar de muziek is wel heel belangrijk… Ik zie een nieuw proefje aankomen…

 
 

De andere blogs gemist? Bekijk ze hier:


Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven