Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Achter de schermen – januari 2021

8 februari 2021

Een nieuwe maand, met nieuwe boeken in het vooruitzicht! Maar hoe komt zo’n boek eigenlijk tot stand? Wat gebeurt er allemaal op de uitgeverij voordat een boek in de winkel ligt? Ik ben Marilou, marketingcoördinator bij De Fontein Kind & Jeugd, en ik neem jullie graag mee achter de schermen!


2020 was een heel vreemd jaar en ook wij moesten ons aanpassen. Thuiswerken, thuiswerken en nog eens thuiswerken. Ondertussen heb ik alle woon- en werkkamers van mijn collega’s gezien. Maar dit nieuwe jaar brengt weer nieuwe hoop! En een hele hoop nieuwe boeken… ?

Verschenen boeken
Wist je dat januari een rustige maand is als het gaat om boeken die verschijnen? En dit jaar is zelfs extreem, want omdat de boekhandels tijdelijk gesloten zijn, zijn er veel titels uitgesteld. Maar gelukkig kunnen we wel alvast genieten van de e-books van die titels!

K-pop crush – Stephan Lee
Dé K-poproman  over vriendschap, competitie, liefde en je dromen volgen. Dit boek is perfect voor tieners vanaf 12 jaar en iedereen die meer wil weten over K-pop. Inclusief actuele thema’s, waaronder prestatiedruk en jezelf durven zijn.

De Cock en de schim uit het verleden – Peter Römer
Alweer het 88ste boek in van de megapopulaire Baantjer-serie. In dit deel wordt de Amsterdamse rechercheur De Cock van Bureau Warmoesstraat geconfronteerd met een zaak van meer dan 30 jaar geleden.


Spoileralert!
Wees niet bang, ik zal je niet vertellen hoe een van onze nieuwe boeken eindigt. Maar ik geef je wel wat inside-information over boeken die nog gaan verschijnen…
Hoera! Er komt een tweede deel in de serie Reisbureau Wereldvreemd van L.D. Lapinski! Het boek heet Op de rand van de wereld en we kunnen alvast één ding verklappen: ook in dit deel zitten supergave stickers!

Er is ook goed nieuws voor de Clare Mackintosh-fans: er verschijnt deze zomer een nieuw boek van haar! Stoelriemen vast, het wordt gegarandeerd een bewogen vlucht…Lekker lezen
Deze maand hebben mijn collega’s en ik weer een aantal leuke blogs geschreven! Waaronder:Op de uitgeverij
Vanwege de lockdown waren er niet zoveel collega’s op kantoor. Maar dat betekent niet dat er thuis niet hard gewerkt wordt. Jaarplannen worden gemaakt, nieuwe boeken worden aangekocht en we zijn druk bezig met de zomercatalogus! Maar natuurlijk ook veel andere leuke dingen, zoals: bingo spelen met alle collega’s met kids, boeken kopen om de lokale boekhandel te steunen, borrelen tijdens de VBK-inspiratiebijeenkomst, veel leuke ideeën bedenken voor het nieuwe jaar en wandelen met de Ommetje lopen-app!

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven