Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Acquirerend redacteur Sabrina Verbeek uitgenodigd voor het Visiting International Publishers programma in Sydney!

1 februari 2018

Ook dit jaar nodigt het Australian Council for the Arts twaalf uitgeefprofessionals wereldwijd uit voor hun Visiting International Publishers programma (VIPs), en acquirerend redacteur Sabrina Verbeek van Uitgeverij De Fontein is als enige Nederlander een van de genodigden.

Sabrina Verbeek
© Hannie van Herk

Zij zal van 30 april tot en met 6 mei deelnemen aan gesprekspanels voor boekenvakkers en lezers, een lezing geven over de staat van de Nederlandse boekenmarkt, beursgesprekken voeren met Australische agenten en uitgevers, en werkbezoeken afleggen aan Australische boekhandels en uitgeverijen.

Het VIP programma is opgezet door de Australische overheid in 1998, ter promotie van de Australische literaturen in het buitenland. Een zeer succesvol programma, want het is berekend dat dit programma in de afgelopen vijf jaar ruim AUD 4,1 miljoen (2,7 miljoen euro) extra rechtenverkoop heeft opgeleverd. Het programma vindt plaats in Sydney, en valt samen met het Sydney Writers’ Festival.

Meer informatie over het VIPs en de deelnemers van dit jaar en eerdere jaren is te vinden op http://www.australiacouncil.gov.au/international/visiting-international-publishers-2018/

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven