Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

De top 6 van Es: zakdoeken bij de hand!

17 oktober 2019

Wij houden van lijstjes, jij ook? Dit keer hebben we een top 6 gemaakt van boeken waarbij je maar beter je zakdoeken bij de hand kunt houden.

Onze collega Sabrina, acquirerend redacteur, beoordeelt heel veel manuscripten om te kijken of ze passen bij De Fontein. Ze richt zich vooral op (feelgood)romans. Eén van de regels die ze aanhoudt bij het selecteren is dat ze echt geraakt moet worden door een verhaal en dat betekent dat ze regelmatig zit te snotteren aan haar bureau. Samen met Sabrina heb ik onderstaand lijstje gemaakt van boeken die ons echt geraakt hebben en waarbij een doos tissues naast je op de bank geen overbodige luxe is.

P.S. Een reep chocola als troost is misschien ook geen slecht idee 😉

Komen ze!

OMSLAG VOOR JOU - MIDPRICE i.indd

Voor jouJojo Moyes
De internationale bestseller ‘Voor jou’ van Jojo Moyes is al door miljoenen lezers en bioscoopbezoekers in het hart gesloten.

Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk.
Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.
Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

Voorplat hires CMYK Lawson Timmer Nog vijf dagen 01-10-2015

Nog vijf dagen – Julie Lawson Timmer (e-book)

Mara, een 42-jarige succesvolle advocaat, lijdt aan de ziekte van Huntington – een ongeneeslijke ziekte die haar van de controle over haar lichaam berooft. Over vijf dagen neemt ze afscheid van haar man Tom en dochtertje Lakshmi.

Scott en zijn vrouw Laurie nemen over vijf dagen afscheid van hun pleegzoon Curtis, die teruggaat naar zijn biologische moeder die dan vrijkomt uit de gevangenis.

Scott en Mara kennen elkaar van een internetforum voor ouders van geadopteerde kinderen, en ze delen een bijzondere vriendschap. Terwijl hun werelden volledig op hun kop staan, proberen ze tegelijk de laatste dagen met hun geliefden zo gewoon mogelijk te houden.
‘Nog vijf dagen’ is een ontroerende, rauwe roman over afscheid nemen en hoe het is als je de controle over je leven verliest.

Voorplat 150dpi MP Costeloe Verloren kinderen

De verloren kinderen – Diney Costeloe
De verloren kinderen van Diney Costeloe (The Throwaway Children) is het ontroerende en aangrijpende verhaal van kinderen die na de Tweede Wereldoorlog naar Australië werden vervoerd. Dit boek heeft de harten van lezers en boekhandelaren in heel Nederland en België voor zich gewonnen.

‘Dit verhaal is een emotionele rollercoaster die je bij de keel grijpt.’ Hebban.nl

‘Een ode aan de mens in opstand tegen grof onrecht.’ NBD Biblion

‘Vanaf de eerste pagina word je het verhaal ingezogen. Ontroerend en aangrijpend.’ De Standaard

voorplat 150dpi RGB Cohen Samen

Samen – Julie Cohen
Op een ochtend die begint als elke andere staat Robbie op, kust zijn nog slapende vrouw Emily, en legt een brief voor haar neer. Dan trekt hij de deur achter zich dicht en loopt weg van hun huis, hun leven samen, en hun onverbrekelijke liefde. De reden achter Robbies daad wordt duidelijk als het verhaal langzaam terugspoelt naar 1962, door het leven van twee mensen die in elkaar de liefde van hun leven hebben gevonden, maar wier liefde geworteld is in een groot geheim. Een geheim dat tegen elke prijs beschermd moet worden…

 

Mijn beeld van jou – Susan van Eyck
Emma is begin dertig en lijkt alles voor elkaar te hebben – al jaren dezelfde vriend, haar carrière uitgestippeld – tot ze Boris tegen het lijf loopt. Deze fotograaf zet haar veilige wereld op zijn kop als ze halsoverkop verliefd op hem wordt. Maar net als er voorzichtig een vonk overgeslagen lijkt te zijn, bezweert hij haar dat hij het niet waard is om haar leven voor overhoop te gooien en is hij opeens verdwenen. Waarom wil Boris niet dat Emma voor hem kiest? En kan Emma nog terug naar haar veilige leventje, of gaat ze op zoek naar antwoorden?

 

voorplat 150dpi RGB Atkins Zonder mij

Zonder mij – Dani Atkins
Maddie heeft alles wat ze zich kan wensen: een heerlijk leven, een goede relatie, ze is net zwanger en gaat trouwen. Maar dan is door een noodlottig ongeluk opeens alles anders.
Zes jaar later ontwaakt Maddie uit een coma. Langzaamaan wil ze voorzichtig haar leven weer oppakken, maar hoe doe je dat als voor jou alles in een oogwenk veranderd is terwijl voor iedereen die je kent het leven zes jaar lang is doorgegaan?

 

Welk boek zou jij als eerste willen lezen?

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven