Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Daar zit muziek in…

9 oktober 2019

Kijkend naar nieuwe en wat oudere boeken van De Fontein viel ons op dat muziek best vaak terugkomt als thema en in titels van onze boeken. In Dochters van de samba van Frances De Pontes Peebles zit muziek in het verhaal, maar ook echt in iedere zin. Het is zo mooi geschreven, een prachtig boek dat je meeneemt naar het Brazilië van 1930. Dochters van de samba ligt vanaf 15 oktober in de winkel.

3D cover Dochters van de samba

De 9-jarige Dores werkt op een suikerplantage; de even oude Graça is de verwende dochter van de eigenaar. De meisjes vinden elkaar in hun passie voor muziek. De een zingt als een engel, de ander schrijft onvergetelijke muziek. De muziek brengt hen samen, drijft hen uit elkaar, voert hen van Brazilië naar Amerika en lokt hen weer naar huis. Ze zijn elkaars beste vriendinnen en grootste vijanden, elkaars geliefden en rivalen. Dit is een grootse en meeslepende roman over vriendschap, ambitie, roem en de prijs die je daarvoor betaalt…

Hieronder nog een paar boeken waar muziek in zit…

Het lied van mij en jouJ.D. Barrett

3D_Barrett_Lied

Zoë werkt in een hospice, waar ze met haar harp de patiënten begeleidt, ook op hun laatste reis. Het is een baan waarin ze de vervulling vindt die in de rest van haar leven ontbreekt: ze heeft al vijf jaar een hopeloze relatie met een man die niet voor haar durft te kiezen, woont nog steeds in haar ouderlijk huis, en durft, sinds een paniekaanval op het podium, haar baan als concertharpist niet meer op te pakken.
Maar deze nieuwjaarsdag besluit ze het roer om te gooien. Zoë neemt het heft in eigen handen. Want het idee van een nieuw begin klinkt haar als muziek in de oren…

Duet met jouDani Atkins

3D_Atkins_Duet

Ally en Charlotte waren ooit vriendinnen, maar dat is verwaterd. Charlotte is namelijk getrouwd met David, Ally’s eerste en grootste liefde, en dat heeft Ally haar nooit kunnen vergeven. Charlotte, op haar beurt, heeft altijd het gevoel dat ze moet opboksen tegen de onuitwisbare indruk die Ally op hem heeft achtergelaten. Ally zelf is inmiddels gelukkig getrouwd met Joe, en met hun zoon Jake erbij is hun gezin compleet. Het is voor beide vrouwen makkelijker om het verleden te laten rusten.
Maar dan treffen ze elkaar voor het eerst sinds jaren weer, onder de slechtst denkbare omstandigheden: in het ziekenhuis, waar David en Joe vechten voor hun leven.

Dans met mijJojo Moyes

In een vergeten hoekje van Londen leert de 14-jarige Sarah op haar geliefde paard Boo te rijden alsof zij samen dansen. Hun leermeester is Sarahs opa Henri, die zelf heeft gestudeerd aan ‘le Cadre noir’, een van de meest prestigieuze rijscholen in Frankrijk. Hij hoopt dat het Sarah een kans in het leven zal geven. Maar als het noodlot toeslaat staat Sarah er weer alleen voor.
Natasha is advocate Jeugdrecht en raakt vaak te nauw betrokken bij haar zaken. Ze leeft gescheiden van haar bijna-ex-man Mac, maar nu komt hij tijdelijk weer wonen in het huis dat nog van hen beiden is. Als ze bij toeval Sarah ontmoet en haar een helpende hand biedt, zet dit haar leven pas echt op z’n kop.

De Cock en de moord op maat – Baantjer deel 80 – Peter Römer

Terwijl er een waterig voorjaarszonnetje op het Museumplein in Amsterdam schijnt, wordt tijdens een blinde auditie in het Concertgebouw celliste Julia de Ruyter vermoord. Zij is de dochter van een van de beroemdste dirigenten van de vorige eeuw. De Cock ontdekt al snel dat Julia een rustig leven leidde, dat in het teken van de muziek stond. Niet lang daarna wordt advocaat Richard Trenité vermoord aangetroffen. Zijn dood lijkt aanvankelijk niets te maken te hebben met die van de celliste. Maar als er een bladzijde uit een dagboek op de plaats delict wordt gevonden, weet De Cock dat er een link moet zijn.

En, zit er iets voor je bij? Laat het ons weten op Instagram en/of Facebook!

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven