Samenwerken met Uitgeverij De Fontein?

Bij Uitgeverij De Fontein gaan we heel graag samenwerkingen aan met bloggers, Bookstagrammers, Booktokkers en andere influencers voor onze boekpromotie. We krijgen regelmatig vragen over de mogelijkheden om samen te werken, dus we hebben het een en ander voor je op een rijtje gezet. Lees het onderstaande even door, dan weet je hoe wij het voor ons zien en wanneer we wel/niet een samenwerking aangaan.

Recensie-exemplaren aanvragen

We ontvangen regelmatig mails en/of berichten op Instagram over het aanvragen van recensie-exemplaren. Het aanvragen mag in principe altijd. Wij kijken vervolgens (meestal rond het verschijnen van een boek) of je voor een recensie-exemplaar in aanmerking komt. We kunnen helaas niet iedereen een recensie-exemplaar toezeggen, simpelweg omdat we er maar een beperkt aantal beschikbaar hebben. Voel je vrij om ons een mailtje te sturen met jouw voorkeurstitel naar promotie@uitgeverijdefontein.nl, je hoort altijd van ons of je wel of geen exemplaar toegestuurd krijgt. Ben je in het bezit van een e-reader? Dan horen we dat graag bij je aanvraag. We hebben namelijk van (vrijwel) al onze boeken e-books beschikbaar. Voordeel: je hebt het snel in huis en kan meteen beginnen met lezen (en het scheelt ook bomen en porto 😉). Wil je maandelijks een overzicht krijgen met de boeken die op de planning staan? Meld je dan hieronder aan en vraag direct jouw recensie-exemplaar aan.

Hebben we je recensie-exemplaar afgewezen? Dit is nooit persoonlijk!  

We hanteren geen minimaal aantal volgers voor het aanvragen van een recensie-exemplaar. We zien namelijk ook dat het niet altijd gaat om het aantal volgers, maar juist om de interactie die er is met volgers. Iets wat we graag willen meegeven: als we de aanvraag afwijzen kan dit door verschillende factoren komen, maar vat het nooit persoonlijk op. We hebben maar een select aantal recensie-exemplaren beschikbaar om te vergeven en we willen daarmee een zo groot mogelijk publiek bereiken. Daarom moeten we selectief zijn. Het ligt niet aan of we de gemaakte content wel of niet mooi vinden, maar of we het boek vinden passen bij het kanaal/account/de site.

Blogtour

Doe je mee aan een van onze blogtours? Superleuk! Bij ons werkt een blogtour als volgt: we plaatsen altijd een oproep op onze Instagram Stories of mailen je met de vraag of je mee wil doen. Je ontvangt het (e-)boek en elke dag wordt er een blogger ingedeeld om de recensie op het account te plaatsen. Het schema delen we met je via de mail en via onze Instagram Stories. Vervolgens verschijnt er dus iedere dag een recensie van een blogger/Bookstagrammer/Booktokker op zijn/haar socialmediakanaal.

Perslijsten

We vinden het heel leuk om samen te werken, en willen graag een perslijst maken voor alle Bookstagrammers en Booktokkers. Heb jij een kanaal met goed bereik en lekker veel engagement? Meld je aan door te mailen naar promotie@uitgeverijdefontein.nl. Deel je socialmediakanalen (en eventueel website) met ons, zodat wij weten waar we je kunnen vinden. Vervolgens beoordelen wij jouw kanaal en beslissen we of we je op deze perslijst zetten.

Inhoud van de recensies

We hechten veel waarde aan unieke en persoonlijke content, dus we willen je van tevoren geen instructies meegeven over hoe je content eruit moet zien. Wel vragen we je om rekening te houden met een paar algemene punten:

  • Doe je mee met een blogtour? Dan stellen we het op prijs als je op de dag dat je ingepland staat ook je recensie deelt. Lukt dit niet? Laat het ons dan weten  door te mailen naar promotie@uitgeverijdefontein.nl.
  • Als we om een recensie vragen, verwachten we ook een inhoudelijke recensie. We hanteren geen minimum aantal woorden maar er is veel over een boek te vertellen zonder het verhaal te spoileren. Alleen de flaptekst kopiëren en plakken en niet je eigen mening toevoegen vinden wij geen recensie.
  • Het kan natuurlijk voorkomen dat een boek niet bij je past of niet aan je verwachtingen voldoet. We vinden het fijn als je je eerlijke mening geeft, maar doe dit altijd op een respectvolle manier. Heb je problemen met de inhoud van een boek? Mail dan naar promotie@uitgeverijdefontein.nl, dan bespreken we dit graag met je.

Do’s

  • Een linkje sturen van je recensie zodra deze online staat.
  • Je aanvragen al doorsturen naar promotie@uitgeverijdefontein.nl zodra onze aanbiedingscatalogus op onze website staat.
  • Persoonlijke content maken: we houden van video’s en mooie foto’s van onze boeken!
  • Zelf voorstellen sturen voor leuke content, we staan open voor alle ideeën, zolang het bij het boek en kanaal past.

Don’ts

  • Je afspraken niet nakomen die gemaakt zijn toen we je een recensie-exemplaar stuurden.
  • Respectloos zijn tegen onze collega’s en boos worden wanneer je geen exemplaar ontvangt. Wij kijken altijd met veel aandacht naar de aanvragen en baseren onze keuze op bovenstaande argumenten.
  • Een ‘recensie’ plaatsen zonder je mening. De flaptekst kennen we al dus we verwachten dat je jouw kijk op het boek deelt bij een recensie.