Kinderboekenweek 2023

Van 4 oktober tot en met 15 oktober is het Kinderboekenweek! Alle boekhandels vieren deze week het kinderboek. Je krijgt bovendien het Kinderboekenweekgeschenk bij aankoop van ten minste € 12,50 aan kinder- of jeugdboeken. Op zoek naar een leuk boek voor je (klein)kinderen of voor in de klas? Lees dan snel verder!

TIP!
Jozua Douglas, bekend van onder andere de populaire kinderboekenserie Costa Banana, heeft een speciale Kinderboekenweekpagina gemaakt. Met allerlei leuke filmpjes, lees- en lestips!Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek: Bij mij thuis! Een aantal boeken van ons past daar perfect bij!

Groep 1 & 2

Cover Samen gaan bouwen met stickers Kinderboekenweek thematitel 2023

Tip 1: Samen gaan bouwen

Een vader en zijn dochter bouwen hun leven samen. Met speciale materialen maken ze herinneringen om te koesteren en een huis om zich in thuis te voelen. Ze houden elkaar met liefde warm.

Ik bouw jouw toekomst en jij die van mij.
Een verhaal over de grenzeloze liefde van ouders, oneindige kansen die het leven biedt en alles wat we nodig hebben om samen te gaan bouwen aan een toekomst.

Cover Piraten in de straat

Tip 2: Piraten in de straat

Het huis naast dat van Sanne wordt ineens bewoond door de stoere Sam en zijn piratenfamilie. Sanne vindt het gezellig, maar in haar dorp Suf-aan-Zee zijn ze daar niet zo zeker van….

Een stoer en humoristisch verhaal over vooroordelen en vriendschap.

Groep 3 & 4

Cover Joris en de geheimzinnige toverdrank

Tip 3: Joris en de geheimzinnige toverdrank

Joris woont op een boerderij, ver van alles af. Op een zaterdagochtend moet hij in zijn eentje op zijn grootmoeder passen, maar die is intens gemeen. Hij bedenkt een plan: hij gaat een toverdrankje voor haar maken. Maar dan gebeuren er de vreemdste dingen.

Nu verkrijgbaar voor slechts € 7,50!

Cover De hele zwik en ik

Tip 4: De hele zwik en ik

Ik stel je graag voor aan mijn bijzondere familie: mijn tante Doortje en oom Daan die goochelshows opvoeren, vijf nichten die jonglerend door de supermarkt gaan, neef Sebastiaan die sneller dan een kat de boom in klimt, en nog veel meer… Een eigenaardige, maar vooral vrolijke en kleurrijke zwik mensen!

Groep 5 & 6

Cover Als er 100 mensen op de wereld waren

Tip 5: Als er 100 mensen op de wereld waren

Stel dat er honderd mensen op de wereld waren… hoeveel daarvan zouden kind zijn en hoeveel volwassen? Hoeveel mensen zouden zwart haar hebben en hoeveel bruin, blond of rood? Hoeveel van die honderd mensen kunnen lezen en schrijven?
Dit boek beantwoordt al deze vragen en nog veel meer!

Tip 6: De vreselijke tweeling

Jozua Douglas bedacht een vreselijke tweeling, Max en Lot de Leeuw. Lot kan geweldig toneelspelen en Max weet alles van humor en goede grappen uithalen. Helaas is hun moeder daar niet zo blij mee. Ze is ontzettend bang voor viezigheid en enge ziektes, en vindt hun grappen gruwelijk. Volgens Max en Lot valt het allemaal wel mee. Hun grappen zijn geniaal maar ongevaarlijk… tot er op een dag iets ontzettend mis gaat.


Groep 7 & 8

Cover Jamie tegen de wereld

Tip 7: Jamie tegen de wereld

Jamie is een vrolijke, non-binaire 11-jarige. Hen doet niets liever dan rondhangen met hun twee beste vrienden Daisy en Ash. Maar het komende schooljaar wordt het trio gesplitst tussen een jongens- en een meisjesschool.

Wanneer Jamie zich realiseert dat niemand heeft nagedacht over waar hen heen moet, besluit hen het heft in eigen handen te nemen.

Tip 8: Reisbureau Wereldvreemd

Wanneer de twaalfjarige Flick reisbureau Wereldvreemd ontdekt, krijgt ze de kans van haar leven. Ze treedt toe tot het Wereldvreemdgenootschap en daarmee liggen er honderden magische werelden aan haar voeten! Het enige wat ze hoeft te doen is in de juiste koffer springen. Maar wat Flick niet weet is dat het middel punt van alle werelden, Vijflichtenstad, op het punt staat te verdwijnen.


Meer tips!

Naast boeken met het Kinderboekenweekthema hebben wij natuurlijk ook genoeg andere kinderboeken! Probeer deze Kinderboekenweek eens een graphic novel, laat je verbazen door alle records in Guinness World Records 2024 of ga op een magisch avontuur. Klik op de cover om meer te lezen over het boek!