Kinderboekenweek 2021

Van 6 oktober tot en met 17 oktober is het Kinderboekenweek! Alle boekhandels vieren deze week het kinderboek. Je krijgt bovendien het Kinderboekenweekgeschenk bij aankoop van ten minste € 12,50 aan kinder- of jeugdboeken. Op zoek naar een leuk boek voor je (klein)kinderen of voor in de klas? Lees dan snel verder!

TIP!
Jozua Douglas, bekend van onder andere de populaire kinderboekenserie Costa Banana, heeft een speciale Kinderboekenweekpagina gemaakt. Met allerlei leuke filmpjes, lees- en lestips!

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek: Beroepen – Worden wat je wil! Een aantal boeken van ons past daar perfect bij!

Kinderboekenweek - tip 1

Tip 1: De verschrikkelijke badmeester

De verschrikkelijke badmeester is het supergrappige boek van Jozua Douglas. Hij won er de Hotze de Roosprijs mee én lezers verkozen het als hun favoriete Jozua-boek van 2021.
Tegen zijn zin moet Lev van zijn vader op zwemtraining bij Brulboei, de allerberoemdste zwemkampioen ooit. Iedereen vindt hem te gek, want hij is knap en verzorgt zielige zeehondjes.
Maar Lev vindt hem de allerverschrikkelijkste badmeester ooit. Hij is grof en gemeen, hij is woest, ruw en wreed. Dan ontdekt Lev dat Brulboei een kind heeft ontvoerd. Met zijn buurmeisje Lita komt hij in actie. Kunnen zij de verschrikkelijke badmeester ontmaskeren?
Kinderboekenweek - tip 2

Tip 2: Bureau Speurneus en de boekenmaffia

Bureau Speurneus en de boekenmaffia is het langverwachte los te lezen vervolg op De verschrikkelijke badmeester. Een detective vol humor, spanning én avontuur met geweldige illustraties van Geert Gratama!
Meneer De Bruin start een detectivebureau voor zijn zoon, omdat hij denkt dat die een geweldig speurderstalent heeft. Maar Lev wil helemaal geen detective worden…


Kinderboekenweek - tip 3

Tip 3: De giraffe, de peli en ik

In een oude, vervallen snoepwinkel ontdekt Billy een wel heel bijzonder trio: een pelikaan, een giraffe en een bruine aap. Aap zingt voor iedereen in de buurt: ‘Wij staan met elkaar, dag en nacht voor u klaar. De Giraffe, de Peli en Ik.’
De dieren hebben een ladderloos glazenwassersbedrijf. Als ze samen met Billy een heel bijzondere opdracht krijgen, blijkt dat de vrienden nog véél meer kunnen dan alleen ramen lappen.

Nu verkrijgbaar in een speciale Kinderboekenweekeditie voor maar € 5,99!
Tip voor in de klas: meld je aan voor het gratis digitaal Roald Dahl-lesmateriaal!
Kinderboekenweek - tip 4

Tip 4: 100% Coco Tokyo

100% Coco Tokyo is het vijfde, los te lezen deel in de 100% Coco-serie van Niki Smit over modevlogger Coco. Razend populair onder meisjes vanaf 11 jaar. De 100% Coco-serie is ook verfilmd en bekend van Netflix.

De Style Tiger goes to Tokyo! Modevlogger Coco gaat naar Japan om mee te doen aan The Big Kawaii Show! In deze populaire tv-show strijden vijf kandidaten om wie de schattigste outfit kan maken.

Kinderboekenweek - tip 5

Tip 5: Bijzonder beroerde bouwers

Bijzonder beroerde bouwers is een geweldig leerzaam boek voor nieuwsgierige bouwkundigen in de dop van Sean Connolly en illustrator Pat Lewis. Voor leergierige lezers vanaf 9 jaar.

Eigenlijk is de scheve toren van Pisa een dikke fail. En het is niet de enige bouwblunder uit de geschiedenis. Wat dacht je van de presentatie van de elektrische auto zonder dak op een regenachtige middag, midden in de winter? Of het Louisiana-meer dat leegliep als een badkuip? Bijzonder beroerde bouwers staat vol hilarische bouwkundige rampen en proefjes om zelf mee te experimenteren. Want jij kunt dit stukken beter! Toch?
Meer tips!

Naast boeken met het Kinderboekenweekthema hebben wij natuurlijk ook genoeg andere kinderboeken! Probeer deze Kinderboekenweek eens een graphic novel, laat je verbazen door alle records in Guinness World Records 2022 of ga op een magisch avontuur!