Kinder- & jeugdboeken

Schrijvers en illustratoren

Schrijvers maken verhalen met woorden, illustratoren maken verhalen met beelden. Hier vind je al onze schrijvers en illustratoren bij elkaar.

Toon schrijvers van wie de achternaam begint met de letter:
 • Melody James is de auteur van de grappige boekenserie Het staat in de sterren. In tegenstelling tot het hoofdpersonage Gemma gelooft Melody in astrologie en horoscopen. Haar succesvolle serie is geschikt voor lezers vanaf 10 jaar en verschijnt in meerdere landen.
    Auteur
 • Oliver Jeffers is de illustrator van onder andere de razend populaire prentenboekenserie De krijtjes. Zijn prentenboeken zijn uitgegeven in meer dan 30 talen, en hebben internationaal veel prijzen gewonnen. Zo won Oliver met De krijtjes staken! een Zilveren Griffel in 2015, het vervolg De Groeten van de krijtjes won de Goodreads Choice Award 2015 en met Een vriendje voor altijd won Jeffers datzelfde jaar de titel Junior Book of the Year bij de Irish...
    Auteur
 • Christian Jeremies (1979) is de tweelingbroer van Fabian Jeremies. Ze wonen in Duitsland en werken allebei als illustrator. Met Het grote pinguïnfeest en De grote pinguïnreis maakten ze fantastisch leuke zoekboeken!Bekijk ook de website van de gebroeders Jeremies (Duits).
    Auteur
 • Fabian Jeremies (1979) is de tweelingbroer van Christian Jeremies. Ze wonen in Duitsland en werken allebei als illustrator. Met Het grote pinguïnfeest en De grote pinguïnreis maakten ze fantastisch leuke zoekboeken!Bekijk ook de website van de gebroeders Jeremies (Duits).
    Auteur
 • Eda Kaban is geboren in Turkije. Als kind had ze een passie voor tekenen, lezen en het klimrek. Ze illustreert kinderboeken, en geeft les aan de Academy of Art University in San Francisco, in Amerika. Daarnaast exposeert ze haar werk in galeriëen.Eda Kaban heeft de hele wereld over gereisd met een rugzak die net wat groter is dan zijzelf. Ze eindigde in Amerika, waar ze kunst en illustratie studeerde. Eda illustreerde Opa bouwt een monstertruck, een stoer prentenboek...
    Auteur
 • Naast het schrijven van graphic novels, ontwikkelt Jeff Kinney online games. In tegenstelling tot Bram Botermans hield hij als kind geen dagboek bij (daar heeft hij spijt van), maar hij wilde dolgraag cartoonist worden. Jeff schreef toen hij klein was zelfs een brief van vijf kantjes naar Lincoln Peirce, schrijver van Niek de Groot, om hem om advies te vragen!In Nederland werden meer dan 2 miljoen boeken verkocht van de serie Het leven van een Loser, en wereldwijd...
    Auteur
 • H.N. (Holly) Kowitt schreef meer dan veertig kinderboeken. Ook tekent ze heel graag dingen die ze leuk vindt. Ze woont en werkt in New York (Amerika). Wanneer ze niet aan het schrijven of tekenen is, houdt ze ervan om te fietsen en vlooienmarkten te bezoeken. Haar serie De loserlijst gaat over Dennis, wiens naam op de loserlijst in de meiden-wc is gezet, waardoor hij constant pech heeft. Maar wanneer het hem eindelijk lukt om zijn naam van de lijst af te krijgen,...
    Auteur
 • Mitch Krpata is schrijver en producer voor de Poptropica-website. Krpata woont in Massachusetts met zijn vrouw, twee kinderen en een luie hond.
    Auteur
 • Adam Lehrhaupt is een bekroonde auteur die alle zes continenten gezien heeft en op Broadway stond. Hij woont in de buurt van Philadelphia met zijn vrouw, zoons en twee gekke honden en brengt zijn dagen door met schrijven, het bezoeken van scholen en het maken van grote plannen.
    Auteur
 • Steve Light (1970) is auteur en illustrator van kinderboeken. Hij is onder meer bekend van zijn Kabaalboek-serie. Steve bedenkt verhalen aan de hand van zijn illustraties, die hij het liefste maakt met een vulpen. Hij is zelfs zo gek op vulpennen dat hij regelmatig naar een vulpennenmarkt gaat! Naast het maken van kinderboeken leest Steve graag voor op scholen.
    Auteur
 • E. Lockhart (1967) is het pseudoniem van Emily Jenkins. Onder haar eigen naam publiceert Emily boeken voor jonge kinderen en voor volwassenen; als E. Lockhart schrijft ze romans voor jongeren.Wij leugenaars stond geruime tijd in de New York Times-bestsellerlijst en is bekroond met de Goodreads Choice Awards 2014 in de categorie Young Adult Fiction. Inmiddels is het boek in 20 landen verschenen. Eerder schreef Lockhart onder andere de geestige...
    Auteur
 • Will Mabbitt woont in het zuiden van Engeland, met zijn familie en katten. Hij schrijft overal waar dat mogelijk is: in het café, in de trein, of op het toilet. Als de batterij van zijn laptop leeg is, schrijft hij gewoon in zijn hoofd verder. 
    Auteur
<<