Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Stem jij ook mee voor de Prijs van de Jonge Jury?

15 januari 2021

jonge jury

Een nieuw leesjaar is weer van start gegaan en dat betekent dat er weer een nieuw boek de Prijs van de Jonge Jury kan winnen! Ga jij ook stemmen?

Over de Jonge Jury
De Jonge Jury daagt jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit om jeugdboeken te lezen en om hun persoonlijke favoriet te kiezen. Tijdens de Dag van de Jonge Jury wint de auteur van het boek met de meeste stemmen de Prijs van de Jonge Jury.

Leestips
Je kunt op alle jeugdboeken stemmen die in het jaar 2020 zijn verschenen, maar de Jonge Jury geeft ook 11 leestips om het stemmen wat makkelijker te maken. Daar zijn onder andere Fake trip van Margje Woodrow en Jacht van Cis Meijer bij!

Over Fake trip van Margje Woodrow
Een vierdaagse schooltrip naar Barcelona: zon, tapas, Gaudí en relaxen op het strand. Iedereen heeft er zin in. Maar dan gebeuren er dubieuze dingen. Een docent komt niet opdagen, er gebeurt een afschuwelijk ongeluk en er wordt een creepy filmpje gedeeld in de groepsapp. De spanningen lopen hoog op. Geheimen komen bloot te liggen. Kunnen Demi en Billy deze hel stoppen? Of is het te laat?
Over Jacht van Cis Meijer
Op de computer van haar docent probeert Sam haar cijfers aan te passen. Diezelfde dag breekt er brand uit op school. De politie vermoedt kortsluiting, maar Sam twijfelt. Ze gaat op onderzoek uit, vooral ook omdat haar docent ernstig gewond in coma ligt. Dan ontvangt Sam een dreigbrief; iemand zet haar zwaar onder druk. Een paar dagen later vertrekt de klas naar de Duitse bossen voor een dropping met een ritueel. Al snel verandert de reis in een onheilspellende nachtmerrie: Sam voelt zich opgejaagd. Heeft iemand reden om haar uit de weg te ruimen?
Stem jij ook op Fake trip of Jacht? Je kunt t/m 3 mei stemmen!

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven