Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Onze tips voor de Boekenweek van Jongeren 2023!

6 september 2023

Van 15 september tot en met 24 september is het de Boekenweek van Jongeren. Deze week, voorheen de Boekenweek voor Jongeren, is helemaal ingericht door jongeren en staat dus in het teken van wat zij zelf graag lezen! Wij delen graag onze leestips.

Tip 1: No escape van Jonge Jury-winnares Cis Meijer

Dit jaar won Cis Meijer de Prijs van de Jonge Jury met haar boek Game on. Afgelopen maand is haar nieuwe jeugdthriller No escape verschenen, opnieuw een megaspannend verhaal!
Wanneer de lievelingsdocent van Ivy een ludieke afscheidsmail naar school stuurt en verdwijnt, vindt iedereen dat een geslaagde grap. Maar Ivy vindt het raar, want hij zou haar nog helpen voor de aankomende toets. Als haar vriendin Bella na een hypnose-act op het schoolfeest óók spoorloos verdwijnt, gaat Ivy op onderzoek uit.

Tip 2: Hotel Magnifique – Emily J. Taylor

Pak een tas in voor Elders & sta klaar voor middernacht!
Welkom in de magische wereld van Hotel Magnifique met zijn gouden plafonds, champagnefonteinen en betoverende feesten. Elke nacht om klokslag 00.00 uur vertrekt het naar een nieuwe bestemming.

Dit heerlijke YA-boek is in eerste druk verschenen als limited edition! Let op: online is deze limited edition niet meer verkrijgbaar, maar wellicht vind je ‘m nog wel in jouw lokale boekhandel!

Tip 3: VAMPS − Vers bloed – Nicole Arend

Welkom op Vamps: de oudste en meest exclusieve vampieracademie ter wereld.
Dillon heeft geen idee waarom zijn vader hem naar Vamps stuurt: een afgelegen eliteschool in de Zwitserse Alpen. Hij heeft niets gemeen met de andere leerlingen. Ze zijn arrogant, bloedmooi en… vampiers. Wat doet hij hier? Maar dan blijkt dat Dillon de meest bijzondere vampier te zijn…

Wist je dat de eerste druk verscheen als limited edition met prachtige roze edges? Deze is online niet meer verkrijgbaar, maar ligt misschien nog wel bij jouw lokale boekhandel!

Tip 4: Kater – Margje Woodrow

Wie vermoordde Chloë?
Tijdens hun vakantie woont Teddy in het huis van haar oppasfamilie. Samen met haar vriendin Chloë geeft ze er stiekem een feest, maar dat loopt volledig uit de hand. De dag na het feest wordt Chloë dood gevonden in het bos. Vermoord! Iedereen is verdacht. Wie heeft het gedaan? En wie stuurt die enge berichtjes met Chloë’s telefoon?

Extra leuk: van dit verhaal verscheen ook een podcast! Vier spannende afleveringen, te beluister op o.a. Spotify!

Tip 5: American Royals – Katherine McGee

Boeken moeten tegenwoordig met allerlei andere vormen van vermaak concurreren, waaronder Netflix. Gelukkig is de serie American Royals net zo verslavend als een Netflix-serie! De boeken lezen als een trein en na de cliffhanger van het eerste deel kun je gelijk door met het tweede! Een echte aanrader!

Tip 6: Cinder & Ella – Kelly Oram

Zin in een heerlijke feelgood? Dan moet je zeker Cinder & Ella en Lang en gelukkig? lezen! Een moderne versie van het bekende sprookje, waarbij je helemaal wegdroomt. Lees. Zwijmel. Geniet!

Als haar moeder verongelukt moet Ella bij haar vader en zijn nieuwe gezin wonen. Ella mist haar moeder en haar blogvriend Cinder. Wat ze niet weet is dat hij de hotste acteur van Hollywood is.

Tip 7: Wij leugenaars & Een zee van leugens – E. Lockhart

Een onvergetelijk verhaal over leugens, familiegeheimen en macht: niets is wat het lijkt in de wereld van de zeventienjarige Cadence. Ben je door dit boek heengevlogen en wil je meer? Er is ook een prequel verkrijgbaar: Een zee van leugens!

Tip 8: Catch – Elvin Post

Roos is in de wolken als ze Noah leert kennen via Catch, een populaire jongerenapp. Hoewel ze elkaar nog nooit hebben ontmoet, begrijpt hij haar als geen ander en Roos wil hem dolgraag ontmoeten.
Intussen wordt er in de stad voor de tweede keer in korte tijd een meisje vermoord. Volgens Roos’ vader, die bij de krant werkt, vermoedt de politie dat de dader zijn slachtoffers via Catch benadert. Kan Roos Noah vertrouwen? Of maakt ze een grote vergissing door met hem af te spreken?

Tip 9: Gênant & Gedoe – Kate Weston

Gênant! is het hilarische dagboek van Kat, die een feminist wil zijn maar ook vol vragen zit. Zo droomt ze ervan dat ‘hot Josh’ haar vriendje wordt, maar is dat eigenlijk wel een feministische gedachte? En waarom zet ze zichzelf toch steeds voor schut op school?

Lees gelijk door met deel 2: Gedoe!

Tip 10: Exit – Mel Wallis de Vries

Exit is een verslavend spannend verhaal van de meest bekroonde jeugdauteur van Nederland!

Een berichtje. Je stuurt het door.
Je denkt dat het niks uitmaakt.
Je hebt het mis…
JE HEBT NET IEMANDS LEVEN IN GEVAAR GEBRACHT.
Slachtoffer of dader. Jij beslist aan welke kant je staat.

Op zoek naar meer jeugd- en YA-boeken? Bekijk onze boekenpagina!

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven