Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Mel Wallis de Vries wint voor de zesde keer de Prijs van de Jonge Jury

6 juni 2018

Gistermiddag – tijdens de Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg in Utrecht – is bekendgemaakt dat schrijfster Mel Wallis de Vries voor de zesde keer de Prijs van de Jonge Jury heeft gewonnen, dit keer met haar jeugdthriller Pijn. Mel is hiermee de meest succesvolle youngadultschrijfster van Nederland. Met deze zesde overwinning streeft zij Carry Slee en Francine Oomen voorbij. Zij wonnen de prijs ieder vijf keer.

Mels boeken zijn meermaals bekroond en staan hoog in de bestsellerlijsten. De afgelopen jaren won Mel de Prijs van de Jonge Jury met Vals, Schuld, Shock, Klem en Wreed. Met Pijn, verschenen bij Uitgeverij De Fontein, wint ze voor de prijs voor de zesde keer achterelkaar. Pijn nam het op tegen Afgesloten van Natasza Tardio en Piratenzoon van Rob Ruggenberg. Op dit moment is Mel bezig met het schrijven van haar nieuwste boek. Wild zal dit najaar verschijnen.

Er is meer spannend nieuws voor Mel en haar fans. Vanaf oktober 2018 gaat de thrillermusical Schuld op tournee door heel Nederland. Dit is na Vals en Shock de derde bestseller van Mel die in de theaters te zien is. Eind 2018 verschijnt ook de verfilming van het eerste boek van Mel in de bioscopen, Vals. De cast van de film bestaat onder anderen uit Abbey Hoes, Holly Mae Brood en Jelka van Houten. Vals wordt geregisseerd door Dennis Bots, die eerder de regie van de succesvolle films Achtste-Groepers Huilen Niet en Oorlogsgeheimen op zich nam. De officiële filmtrailer staat nu online.

Mel wint Prijs van de Jonge Jury met Pijn

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven