Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

10 dagen, 10 boeken: de Boekenweek voor Jongeren

18 september 2020

18 september gaat de Boekenweek voor Jongeren weer van start. Tien dagen lang delen wij tips voor boeken die perfect zijn voor tieners. Liefde, spanning en sprookjes: voor alles hebben wij een aanbeveling!

Tip 1: Fake trip van Margje Woodrow

Fake trip is een vlijmscherpe jeugdthriller over groepsdruk. Met haar personages weet Woodrow precies aan te sluiten bij de belevingswereld van jongeren. Het is een actuele thriller voor stoere meiden én jongens vanaf 13 jaar. Benieuwd? Lees alvast een stukje!




Tip 2: Stiefzus van Jennifer Donnelly

Een verhaal gebaseerd op Assepoester met een vleugje fantasy en vol girlpower! Klinkt dat als iets voor jou? Dan moet je de hervertelling Stiefzus zeker lezen! Met dit krachtige verhaal zet Jennifer Donnelly het sprookje totaal op z’n kop.

‘Een prachtig avontuur vol hoop, moed en liefde.’ – Serendipity Books




Tip 3: Niet jouw girl van Annette Mierswa

De sprankelende Tinka, ook wel Kim genoemd, houdt van een uitdaging. Topmodel worden is haar grootste droom. Als ze zich bij haar eerste fotosessie moet uitkleden, vindt ze dat geen probleem. Maar hoezo voelt ze zich dan toch ongemakkelijk bij de fotograaf? En waarom komt hij tijdens de fotoshoot zo akelig dichtbij?

‘Ik wil jongeren wakker schudden.’ – Annette Mierswa



Tip 4: Jacht van Cis Meijer

Fraude, misdrijven en bedreigingen: je vindt het allemaal in Cis haar nieuwe boek Jacht. Heb je deze bloedstollende jeugdthriller uit en smacht je naar meer? Gelukkig heeft Cis nog vijf andere thrillers die net zo spannend zijn als deze!



Tip 5: Cinder & Ella van Kelly Oram

Na een zwaar auto-ongeluk mag Ella eindelijk naar huis, maar daar zitten haar stiefzussen niet op te wachten. Ella wil maar één ding: haar oude leven terug. Daarom neemt ze contact op met haar oude blogvriend Cinder. Ze heeft hem nog nooit ontmoet, maar ze is stiekem al een eeuwigheid verliefd op hem. Wat ze alleen niet weet is dat hij haar ook heeft gemist, én de hotste acteur van Hollywood is.



Tip 6: 1 seconde + Elke seconde telt van Sophie McKenzie

Dit bloedstollende tweeluik is dé nieuwe pageturner voor jongens en meisjes vanaf 13 jaar. Door de perspectiefwisselingen tussen de hoofdpersonen zit het vol sensatie en gevaar en is het een echte must-have! Heb je 1 seconde uit? Dan kun je gelijk beginnen aan deel 2: Elke seconde telt.



Tip 7: One Small thing van Erin Watt

Na de wereldwijde bestsellerserie De Royals schrijf Erin Watt opnieuw  een youngadultboek vol liefde en haat: One small thing. Perfect voor 14-plussers!



Tip 8: American Royals van Katharine McGee

29 september verschijnt American Royals. Deze verslavende royaltysoap is niet alleen perfect voor jongeren vanaf 14 jaar, maar ook voor volwassenen. Welkom bij het Amerikaanse koningshuis, waar intriges en verboden liefdes de kroon dreigen te ondermijnen. Lees hier alvast een fragment!



Tip 9: Zwijg van Mel Walles de Vries

Welke keus heb je als zwijgen je enige kans op overleven is? Zwijg is een verbluffend spannend verhaal van de meest bekroonde jeugdauteur van Nederland. Haar boeken zijn razendpopulair onder tieners van 13+. En goed nieuws voor alle fans van Mel: haar nieuwe boek verschijnt 27 oktober!




Tip 10: Trinkets van Kirsten Smith

Trinkets is een meeslepende jongerenroman met een grappige twist waarin de bijzondere vriendschap tussen drie meiden centraal staat. Ze kennen elkaar door hun gezamenlijke hobby: jatten. Het verhaal is verkocht aan 13 landen en de gelijknamige serie is een grote hit op Netflix. Het boek is perfect voor elke tiener die de serie nog niet heeft gezien of die dieper in het verhaal wil duiken!

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven