Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Volg Kitt Hartley tijdens haar moordonderzoeken in de schilderachtige straatjes van York!

3 februari 2022

Maak kennis met Kitt Hartley, een vrolijke, eigenwijze bibliotheekmedewerker en hobby-detective. Een van haar passies is het onderzoeken van misdaden in het pittoreske stadje York en het omliggende platteland. Deze lost ze op door gebruik te maken van haar uitgebreide kennis die ze opgedaan heeft uit de misdaadboeken die ze graag leest.
Lees nu deze charmante en grappige cosy crime-serie van Helen Cox! Nu verkrijgbaar als paperback, e-book en te luisteren als audioboek via jouw favoriete streamingsdienst.

Deze cosy crime-serie, met Kitt Hartley in de hoofdrol, wordt bevolkt door een briljante cast aan personages. Van Kitts beste vriendin Evie, tot de zeer aantrekkelijke rechercheur Halloran en de ‘paranormaal begaafde’ Ruby, een collega van Kitt, die altijd opduikt wanneer de chaos het grootst is.
Met haar slimme no-nonsense humor en feministische houding, weet Kitt Hartley steeds weer een nieuwe draai te geven aan de zaak.

Hier vind je alle informatie over de drie delen van deze serie. Je kunt ook direct de e-books downloaden voor op je e-reader, tablet of telefoon via onze eigen webshop Boekenwereld. Ze zijn natuurlijk ook verkrijgbaar via jouw favoriete online boekhandel. De audioboeken zijn te luisteren via jouw favoriete streamingdienst.


Kitt Hartley #1 - De moord in inkt

Kitt Hartley #1 – De moord in inkt

Kitt Hartley is aan het werk in de universiteitsbibliotheek van York. Het lijkt een dag als alle andere, maar dan verschijnt rechercheur Halloran aan haar bureau om te vertellen dat haar beste vriendin, Evie Bowes, verdacht wordt van moord. Evie’s ex-vriend Owen is dood aangetroffen – met een vulpen door zijn hart gestoken – en al het bewijs wijst naar haar.


Kitt is geschokt en acht het uitgesloten dat Evie hiertoe in staat zou zijn. Ze besluit dat er maar één ding op zit: ze gaat zelf onderzoek doen naar de moord op Owen. Ze heeft honderden thrillers gelezen – hoe moeilijk kan het zijn?
Met hulp van haar assistent Grace gaat ze aan de slag. Ze ontdekt al snel dat er in de schilderachtige straten van York duistere geheimen liggen. Bovendien houdt de moordenaar haar in de gaten…

ISBN paperback: 9789026163104 | € 17,99 | ISBN e-book: 9789026159626 | € 9,99 | ook als audioboek |


Kitt Hartley #2 - Een mysterie in de boekhandel

Kitt Hartley #2 – Een mysterie in de boekhandel

Het is bijna kerst, maar Kitt Hartley heeft iets anders aan haar hoofd. Rechercheur Charlotte Banks is namelijk door de politie geschorst op verdenking van mishandeling van een verdachte bij de inbraak in een plaatselijke boekhandel, en bibliothecaris Kitt Hartley en haar vriendin Evie Bowes weigeren te geloven dat ze schuldig is. Maar waarom wordt ze erin geluisd?

Kitt gaat op onderzoek uit, want niet alleen wil ze Charlotte’s carrière redden, er zijn ook ontbrekende boeken op te sporen! Dan maakt de ontdekking van een lijk de zaak nog urgenter. Lukt het Kitt om de moordenaar op tijd te pakken te krijgen en er zo toch nog een goede kerst van te maken…?

ISBN paperback: 9789026163111 | € 17,99 | ISBN e-book: 9789026159640 | € 9,99 | ook als audioboek |


Kitt Hartley #3 - Een uitgelezen moord

Kitt Hartley #3 – Een uitgelezen moord

Kitt Hartley hoort dat er een moord is gepleegd in Irendale, een dorp hoog in de wilde heidevelden van Yorkshire. Het is de plek waar ooit de vrouw van rechercheur Halloran werd vermoord. De werkwijze van de twee misdaden is identiek, tot en met de runensymbolen die in de handen van de slachtoffers zijn gekerfd.

Kitt en Halloran stuiten op een bijna literair mysterie. Een poëzieregel die op het slachtoffer wordt gevonden, leidt naar nóg een cryptische aanwijzing. Wat is het verband met de moord op Hallorans vrouw al die jaren geleden?

ISBN paperback: 9789026163128 | € 17,99 | ISBN e-book: 9789026159664 | € 9,99 | ook als audioboek |


Kitt Hartley #4 – Een open einde

Een jaar geleden verdween Jodie Perkins, studente mechanica, nadat haar studentenradio-uitzending met een oorverdovende schreeuw werd afgebroken. De politie vermoedt dat Jodie is vermoord, hoewel haar lichaam nooit is gevonden.

Grace wil graag in de frontlinie van een van Kitts onderzoeken staan en overtuigt Kit om haar recente privédetectiveopleiding te gebruiken om het mysterie op te lossen. Kunnen Kitt en Grace de waarheid achterhalen?

ISBN e-book: 9789026165559 | € 9,99 | ook als audioboek


Kitt Hartley #5 – Een dodelijke afloop

Een seriemoordenaar is actief in Yorkshire en heeft in drie maanden tijd drie slachtoffers geëist. Elf dagen voor elke moord wordt een grote paarse V op de voordeur van het huis van het slachtoffer geschilderd. De slachtoffers, die allemaal enige connectie hebben met het occulte, worden gevonden zonder bloed, maar met twee rode vlekken op hun nek.

Wanneer Ruby Barnett op een avond thuiskomt en een grote paarse V op haar voordeur vindt, vermoedt ze dat zij het volgende slachtoffer van de zogenaamde Vampire Killer is. Kitt Hartley heeft slechts elf dagen om het mysterie op te lossen en Ruby’s leven te redden. De klok tikt…

ISBN e-book: 9789026165573| € 9,99 


Kitt Hartley #6 – Het laatste woord

Kitt Hartley en haar tweelingzus Rebecca bereiden zich voor op een vakantie in Schotland als cruiseschip-entertainer Errol Jackson voor de deur staat. Errol brengt het nieuws dat Bryce Griffin, een voormalige smokkelaar en een oude vriend van Kitt, is vermoord: zijn lichaam gevonden aangespoeld bij een vuurtoren, met een schotwond. Kitt haalt Rebecca over om hun reis te annuleren en boekt samen met Kitts assistent Grace Edwards en beste vriendin Evie Bowes de volgende cruise naar Noorwegen om te helpen bij het moordonderzoek.

Aan boord van het cruiseschip ontmoeten Kitt, Grace en Rebecca burleske dansers, casinodealers, drag queens en een pratende papegaai genaamd Skittles – schijnbaar de enige getuige van Bryce’s dood. Maar welke duistere geheimen liggen er benedendeks op de loer? Kan Kitt de moordenaar pakken voordat het te laat is?

ISBN e-book: 9789026165597| € 9,99 

Over Helen Cox

Helen Cox is een boekverslindende, fotograferende, filmgeobsedeerde romanschrijver. Na een auteursopleiding aan de universiteit van York ging ze aan de slag als schrijver voor een reeks tijdschriften, websites en blogs, evenals het schrijven van nieuws en nieuws voor tv en radio. Ze schreef drie non-fictieboeken en richtte een onafhankelijke filmtijdschrift op: New Empress Magazine.

Wil je meer weten over Helen Cox? Wij hebben haar een aantal vragen gesteld!


Laat je ons weten of je de Kitt Hartley-serie, op je nog-te-lezen-lijstje zet? Dat kan via Facebook en Instagram!

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven