Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Eén leven, twee keer geleefd

8 januari 2020

Na Samen en Zij, jij en ik verschijnt er opnieuw een prachtige roman van Julie Cohen. Louis en Louise ligt sinds14 januari in de winkel. Een roman met een gedurfd uitgangspunt over identiteit en hoe je opgroeit als man of als vrouw. Julie Cohen heeft de verhalen over Louis en Louise heel mooi met elkaar verweven. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan alvast de eerste hoofdstukken.

Op 8 september 1978 wordt een baby geboren – en vanaf dat punt splitst het verhaal zich in tweeën.
Louis en Louise zijn dezelfde persoon in twee verschillende levens. Het enige verschil is de laatste letter van hun naam. Ze hebben dezelfde beste vrienden, hetzelfde rode haar, dezelfde droom om ooit schrijver te worden. Ze maken dezelfde verschrikkelijke nacht mee, en moeten leven met de gevolgen, Louis als man en Louise als vrouw.

‘Twee scenario’s worden uitgewerkt – in de ene heeft de familie Alders een zoon gekregen, in de andere een dochter – in de stijl van Sliding Doors. Hoe je opgroeit als man of als vrouw in een klein Amerikaans stadje biedt een intrigerend perspectief op gender en identiteit.’ Sunday Mirror

Julie Cohen groeide op in Amerika, maar werd tijdens haar studie verliefd op Engeland. Sindsdien woont ze daar met man, zoon en hond. Voor haar romans won ze al verschillende prijzen. Eerder schreef ze de romans Samen en Zij, jij en ik.

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven