Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Het leven van een redacteur – deel 6

24 augustus 2020

Lezen in tijden van corona

Sabrina werkt als redacteur bij De Fontein en ze blogt af en toe over hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Nu schrijft ze over lezen en leven in tijden van corona. Ze is over het algemeen geen fan van hashtags. Maar die #ikleesthuis-campagne, die vond ze wel inspirerend…

Ik ben geen goede kok. #ikleesthuis, absoluut. #ikeetthuis, zeker. #ikkookthuis? Nope, dat is niet mijn hobby. Bakken daarentegen, bakken vind ik wél leuk om te doen, ik doe het graag in tijden van stress, en zoals eerder gezegd lukt het opeten ook wel (ook dát graag in tijden van stress). Dus #ikbakthuis, daar sta ik helemaal achter. Maar aan het begin van dit hele gebeuren, toen Het Grote Hamsteren van start ging, liep ik tegen een klein probleempje aan: de bloem was op.

Dat klinkt als een of andere slechte ‘Allo ‘Allo-codezin, maar ik bedoel het vrij letterlijk. Er was enkele maanden lang gewoon geen bloem meer te krijgen in de supermarkt.

(Iemand vertelde me een plausibel verhaal hoe dat kwam, ik heb het niet gecheckt dus het kan #fakenews zijn, maar het klonk overtuigend: er was bloem zat, zeker zolang de horeca stil stond, maar die bloem kon niet verpakt worden. Wilde je een zak bloem van 25 kilo uit de groothandel? Geen probleem. Wilde je gewoon een pak van een kilo? Sorry, de verpakkingsfabriek (da’s vást niet het goede woord voor het proces) kon het niet bijbenen. Goed verhaal.)

Afijn. Gelukkig was en ben ik thuisbakker genoeg om met alternatieven te komen. Zo zijn daar: cheesecake (bodem van biscuits); banoffee pie (bodem van bastognes); meringues (überhaupt geen bodem)… Geloof me, die calorieën kreeg ik wel binnen. Wat ook bleek uit het feit dat ik, nu de winkels weer open zijn, vorige week een paar broeken heb aangeschaft in een grotere maat dan ik vóór de corona-crisis had…

Misschien is het beter voor me als ik voorlopig vooral léés over mijn hobby. #ikleesoverbakken. Zou dat aanslaan?

Groetjes,

Sabrina

 
 

PS ook zin in #lezenoverbakken? Lees De taarten van Marie van Claire Sandy, een van mijn favoriete romans waarin bakken een heel grote rol speelt!

 
 

Vorige blog gemist? Bekijk ‘m hier:

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven