Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Het leven van een redacteur – deel 5

10 augustus 2020

Het leven van een redacteur

Sabrina werkt als redacteur bij De Fontein en ze blogt af en toe over hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Nu schrijft ze over lezen en leven in tijden van corona. Ze kreeg deze keer te maken met een ongewenste huisgenoot…

Dan denk je dat je met het hele corinavirusdrama wel genoeg aan je hoofd hebt qua hygiënemaatregelen, maar nee, het universum heeft het duidelijk op mij gemunt want deze week bleek ik een nieuwe huisgenoot te hebben. Harig, snel, en dol op kleine gaatjes en verstopplekken. Juist, ik heb een muis in huis. (Ik zeg ‘een’, want ik weiger te overwegen dat het er meer dan één zou kunnen zijn en IEUW. En ik zeg ‘muis’ want hoewel er hier in de binnentuin ratten zitten, weiger ik te overwegen dat ik een rat in huis zou kunnen hebben, want IEEEUWWW.) Het was warm, we hebben onze deur naar ons balkon (op de zesde verdieping, kom op mensen!) open laten staan een avond, en voilà, ongedierte.

Nou zou ik mezelf omschrijven als een redelijk rationeel en down to earth persoon, maar toen ik dat beest voor m’n voeten weg zag schieten in onze gang was ik toch echt zo’n stereotype dat het liefst op een dichtstbijzijnde stoel zou klimmen en gillen. Ik heb het niet gedaan, maar dat was alleen omdat er geen stoel in de buurt was.

En dan heb je zo’n beest, en dan moet je er vanaf. Vanuit collega’s kwamen al tips voor de beste manieren om het dier te vangen (ik ben duidelijk niet de enige die ooit zo’n beest in huis gehad heeft) en de bestelling is al de deur uit. Maar ja, vanwege de grote drukte bij de post door de coronamaatregelen kán het wat langer duren voor de bestelling binnen is. Dus dat wordt heel rustig slapen vannacht, vást…

Zou dat nou zijn waar het woord ‘muizenissen’ vandaan is gekomen, omdat de aanwezigheid van zo’n beest de hele tijd in je achterhoofd blijft rondspoken…?

Groetjes,

Sabrina

 

De rioolridder

PS en ik zal vást niet het geluk hebben dat mijn ongedierte zo netjes, schoon en vriendelijk is als die van Keesie Kippenkop uit De Rioolridder van Jozua Douglas

 
 
 

Vorige blog gemist? Bekijk ‘m hier:

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven