Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Dit zijn alle Roald Dahl-verfilmingen die je gezien wil hebben

5 oktober 2023

Zowel de boeken als de films van Roald Dahl zijn echte klassiekers. Wij verzamelden in deze blog alle verfilmingen voor je, zodat je een Roald Dahl-bucketlist hebt om af te strepen. Dit zijn alle Roald Dahl-verfilmingen die je gezien wil hebben.

Sjakie en de chocoladefabriek

Sjakie heeft met Sjakie en de chocoladefabriek aan het einde van dit jaar maar liefst drie verfilmingen op zijn naam staan. In 1971 konden we van de eerste verfilming Willy Wonka & the Chocolate Factory genieten. In 2005 kwam de bekende verfilming met Johnny Depp: Charlie and the Chocolate Factory. Aan het einde van het jaar 2023 verschijnt de nieuwste verfilming Wonka met Timothée Chalamet in de hoofdrol. Bekijk hieronder alle trailers.

Matilda

We kennen allemaal wel de bekende verfilming van Matilda uit 1996. Deze film gaat de boeken in als een klassieker. Maar wisten jullie dat er in 2022 ook een musical is verschenen van Matilda op Netflix? Als je van musicals houdt, kijk dan zeker deze film!

Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier

De prachtige verfilming die Wes Anderson maakte van Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier mag ook zeker niet ontbreken. Daarnaast maakte hij ook een verfilming van De zwaan. Geniet ervan op Netflix.

De heksen

De heksen is inmiddels ook al twee keer verfilmd. De eerste keer in 1990 en recent in 2020. En wel met niemand minder dan Anne Hathaway in de hoofdrol.

De GVR

Ook De GVR is al maar liefst twee keer verfilmd. In 1989 was de film te zien op het witte doek als animatiefilm. In 2016 volgde er een live-action van dit bekende verhaal.

De fantastische meneer Vos

In 2009 werd De fantastische meneer Vos verfilmd. Ook deze film werd geregisseerd door Wes Anderson. In dit verhaal proberen drie rijke en gierige boeren een vossenfamilie uit hun hol te verjagen omdat deze al hun pluimvee opeet. Maar de fantastische Meneer Vos is ze steeds te slim af!

De reuzenperzik

En als laatste mag De reuzenperzik niet ontbreken. In 1996 verscheen James and the Giant Peach op het witte doek. Een verhaal over James die een zakje toverkracht krijgt en deze laat vallen bij een kale perzikboom.

Welke Roald Dahl-verfilmingen wil jij als eerste zien? Laat het ons weten via Instagram!

Zin in nog meer tips? Lees deze blog over de leukste verfilmde boeken voor alle leeftijden!

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven