Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

De leukste verfilmde boeken voor alle leeftijden

9 februari 2023

leukste verfilmde boeken en series

Het eeuwige dilemma… Lees je eerst het boek en kijk je dan de film of serie? Of kies je ervoor om het juist andersom te doen? De keuze is helemaal aan jou. Wij verzamelden de leukste verfilmde boeken en series voor alle leeftijden voor je, die je zowel kunt kijken als lezen. Van echte klassiekers tot romantische films. Voor ieder wat wils.

The last letter from your lover

Een film die de harten van Jojo Moyes-liefhebbers sneller laat kloppen. Jojo Moyes’ boek De laatste liefdesbrief is verfilmd tot een prachtig romantisch drama, mét een topcast. Het verhaal gaat over journaliste Ellie die een schat aan liefdesbrieven uit de jaren ‘60 vindt. Ze gaat op zoek naar het mysterie van een geheime affaire. Ondertussen start ze met haar eigen liefdesverhaal. Een heerlijke film waar je ook een glimlach van op je gezicht krijgt.


Roald Dahl

Iemand die niet mag ontbreken in de lijst met leukste verfilmde boeken: Roald Dahl. De wereldberoemde kinderboekenschrijver heeft tal van boeken op zijn naam staan die verfilmd zijn. Denk aan Matilda, De heksen, De GVR en natuurlijk Sjakie en de chocoladefabriek. Films en boeken die leuk zijn voor het hele gezin om samen te kijken of te lezen. Wist je dat Matilda de musical onlangs verschenen is op Netflix? Deze film is het kijken meer dan waard.


Vals

Zes vrienden plannen een gezellig weekendje in de Ardennen. Ze raken ingesneeuwd en moeten dan wel heel dicht op elkaar zitten. Dan verdwijnen ze, één voor één… Het megaspannende boek Vals van Mel Wallis de Vries is verfilmd en te zien op Pathé Thuis en NPO+!


Me before you

Nog zo’n film vol liefde en romantiek naar een boek van Jojo Moyes: Voor jou. Het verhaal gaat over Louisa, die geen duidelijk idee heeft van de richting die ze op wil met haar leven en van baan naar baan hopt. Ze wordt ingehuurd om de zorg op zich te nemen van Will, een welgestelde bankier die verlamd is geraakt na een ongeluk. Het wordt haar doel om Will ervan te overtuigen dat het leven hem nog zoveel te bieden heeft.

De film is te zien op Pathé Thuis.

Baantjer

Een klassieker die niet in dit rijtje mag ontbreken: De Cock… met cee-oo-cee-kaa! Ondertussen zijn er alweer 92 boeken verschenen in deze serie en van de klassieke tv-serie Baantjer staan negen seizoenen op Videoland. Zowel genoeg boeken als afleveringen om te kijken, dus las lekker een Baantjer-weekend in voor het nostalgische gevoel.

Wist je dat er ook een bioscoopfilm van Baantjer te zien is op Videoland? Baantjer Het Begin gaat over rechercheur Jurre de Cock (gespeeld door Waldemar Torenstra) in de roaring ’80s. Op het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam stuit De Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Samen met partner Tonnie Montijn (Tygo Gernandt) moeten ze alles op alles zetten om een drama te voorkomen.


Om naar uit te kijken

Naast alle films en series die er al zijn, verzamelden we ook nog de leukste verfilmde boeken die nog even op zich laten wachten!

The partner track – naar het boek van Helen Wan

Dit is alvast een voorproefje voor wat er aankomende zomer op je staat te wachten. De Netflix-serie The partner track is al te zien op Netflix. Het boek Hogerop, waar de serie op gebaseerd is, verschijnt deze zomer. Het verhaal gaat over Ingrid Yung, het uithangbord voor diversiteit van advocatenkantoor Parsons Valentine & Hunt. Achter deze politiek correcte façade schuilt een whiskey-nippend, sigarenrokend old-boys-netwerk dat advocaten zoals Ingrid buitensluit. Als een aanstootgevend optreden tijdens het jaarlijkse bedrijfsuitje hun zorgvuldig opgebouwde imago bedreigt, probeert het kantoor de schade te beperken door een diversiteitscommissie op te richten en Ingrid daarover de leiding te geven. Voor het eerst komt Ingrid op gespannen voet te staan met haar collega’s – en haar vriend – in een explosieve mix van racisme, seksisme en kantoorpolitiek.

Kijk de serie alvast, om je vervolgens alsnog te laten verrassen door het boek.

The Marsh King’s Daughter

Het sensationele thrillerdebuut van Karen Dionne, Dochter van het moeras is verfilmd door regisseur Neil Burger (Limitless en Divergent) met in de hoofdrol Daisy Ridley (Star Wars)! Eerder werd de verfilming al aangekondigd met een andere hoofdrolspeler en regisseur, maar met deze twee sterren aan boord lijkt de productie in een stroomversnelling te komen. Lees meer over de verfilming van het boek in dit artikel. We laten het weten als we een bioscoopdatum voor je hebben.

Mis je jouw leukste verfilmende boeken in deze lijst? Laat het ons weten via Instagram of Facebook.

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven